- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Site imobiliar: Romanii prefera sa faca schimb de locuinte decat sa vanda

12 Aug, 13:08 • Redactia DailyBusiness
Numarul romanilor care opteaza pentru schimburi imobiliare, in detrimentul vanzarii, este in crestere, aceasta solutie de schimbare a locuintei implicand sume mici de bani, potrivit datelor portalului MagazinulDeCase.ro, citat de Mediafax.
Site imobiliar: Romanii prefera sa faca schimb de locuinte decat sa vanda

Portalul a reusit sa reuneasca pana in prezent un numar considerabil de oferte de schimburi, se arata intr-un comunicat al site-ului.

De exemplu, un proprietar din Bucuresti care detine o casa cu sase camere in Piata Unirii vrea sa o schimbe pentru un Penthouse si sa primeasca diferenta in bani. Acesta considera ca aceasta este metoda cea mai buna de a ramane si cu ceva bani in buzunar dupa finalizarea tranzactiei.

Alti proprietari au apelat la schimb ca la o ultima solutie avand in vedere ca nu au reusit sa vanda.

„Schimbul imobiliar reprezenta in trecut o solutie pentru proprietarii care detineau case sau apartamente cu suprafete mari. Totusi, in acest moment acesta a devenit o solutie si pentru proprietarii care doresc sa se mute intr-un apartament cu suprafata mai mare preferand sa dea o diferenta mai mica in bani in locul unui credit la banca. Totodata, procedeul schimburilor este cautat in mare masura si de aceia care doresc sa se mute in alta zona, insa nu doresc sa schimbe tipul de locuinta pe care il detin”, se mentioneaza in comunicat.

MagazinulDeCase.ro a fost achizitionat, la inceputul lunii iulie, de catre Sanoma Digital, companie subsidiara a grupului Sanoma Magazines International.

Pe site sunt publicate anunturile imobiliare direct de la proprietari, pe baza unei taxe fixe, fara nici un comision pentru tranzactiile finalizate.