- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

„Debaraua” uriasa din Bucuresti, dupa primul an financiar. Ce spun cifrele

08 Apr, 12:19 • cristina.mihai
O afacere inedita, investitie de 8 mil. euro, si-a incheiat primul an financiar: depozitul cu autoservire unde clientii pot sa pastreze, contra unei chirii, orice obiecte care incap in boxele de maxim 27 metri patrati. Ce spun cifrele?
Debaraua uriasa din Bucuresti, dupa primul an financiar. Ce spun cifrele

La finalul anului 2009, compania EuroMiniStorage deschidea primul depozit cu autoservire din Romania pe bulevardul Theodor Pallady din Bucuresti.

Afacerea care serveste pe post de „debara” permite clientilor sa inchirieze spatii de depozitare cu dimensiuni care pornesc de la 1 metru patrat si ajung la 27 mp in care post stoca de la biciclete si cauciucuri de iarna la mobila veche.

Cum a mers acest business nou de pe piata locala in 2010, primul an de functionare?

EuroMini Storage a atras anul trecut venituri de 180.000 euro si peste 500 de clienti, a spus Danu Temelie, managing partener al companiei canadiene care detine business-ul.

Depozitul are o capacitate maxima de stocare de aproximativ 13.500 metri cubi, in care pot fi depozitate de la motociclete pana la colectii de reviste, garderobe intregi sau echipamente de sporturi de iarna.

„In acest an, piata din Romania a asimilat conceptul de depozit cu autoservire intr-un mod pozitiv si chiar mai rapid decat orice alta tara din Europa centrala. In prezent, avem semnate mai mult de 300 de contracte si avem in plan sa construim o a doua cladire, astfel incat sa raspundem cererii clientilor”, a mentionat Danu Temelie.

Boxele pot fi inchiriate pentru cel putin o luna, iar pretul unei unitati difera in functie de dimensiunile acesteia si de perioada contractuala. Locatia ofera clientilor persoane fizice si juridice peste 1.000 de unitati de depozitare, fiecare cu sistem de alarma propriu si sistem de inchidere la care are acces doar chiriasul.

Exista doua tipuri de unitati: cele cu acces din exteriorul cladirii, care nu beneficiaza de sistem de incalzire si ventilatie si cele cu acces din interior, care au acces la sistemul de incalzire si ventilatie.

Preturile de inchiriere sunt calculate pe unitate de depozitare pe luna (si nu pe metru patrat sau metru cub) si sunt negociabile.