REAL ESTATE

Sudul Capitalei va atrage mai multe ansambluri rezidentiale noi pe terenuri ieftine

14 iulie 2008, ora 11:15 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
bloc-nou.jpgmc.jpg
Proiectele rezidentiale demarate in zona de sud a Capitalei reprezinta circa 6,4% din totalul celor 65.000 de unitati locative care urmeaza sa fie finalizate in Capitala in urmatorii 3-5 ani, iar centrul Capitalei a atras 5,9% din total, potrivit unui studiu realizat de compania imobiliara Regatta.
Sudul incepe sa se transforme, profilul accentuat industrial incepand a fi echilibrat de necesitatea rezidentiala. Aici se asteapta mai multe noi proiecte rezidentiale, un factor esential fiind pretul relativ scazut al terenurilor, au spus analistii imobiliari ai Regatta.

Zonele din sud care au atras investitii sunt Constantin Brancoveanu, Piata Sudului, Berceni, Tineretului sau Splaiul Unirii. Astfel in aceasta zona sunt in constructie 4.147 de unitati locative. Cel mai mare ansamblu rezidential din sud ofera in prezent 1.680 de unitati si este amplasat in zona Splaiul Unirii.

In ceea ce priveste centrul capitalei, lipsa de teren este mai mult decat evidenta, astfel procentul dezvoltarilor rezidentiale din zona fiind de doar 5,88% din total. Proiectele noi sunt localizate in zone precum Cotroceni, Stefan cel Mare, Parcul Carol, Unirii sau Gara de Nord. Numarul de unitati oferite per imobil nu depaseste 621 de unitati.Zona de nord a Capitalei detine un procent de 38,1% din totalul unitatilor care vor fi disponibile in urmatorii trei - cinci ani, ceea ce inseamna 24.750 de unitati.

Zona de nord dispune de suprafete ample, ceea ce reprezinta un atu care permite dezvoltarea pe orizontala a imobilelor. Prin urmare, apartamentele puse la dispozitie in zona sunt caracterizate de spatii interioare generoase, iar blocurile sunt proiectate cu un numar cat mai redus de apartamente pe imobil, structura fiind in general nu foarte inalta (4 sau 6 etaje).

Atat amplasarea cat si conceptul acestor imobile se adreseaza in special oamenilor cu venituri peste medie si ridicate, au precizat analistii imobiliari ai Regatta.

Proiectele din zona includ ansambluri rezidentiale de mari dimensiuni, de pana la 4.600 de unitati, precum Cosmopolis sau Proiectul Baneasa, dar si cladiri de mici dimensiuni, cu caracter intim, avand sub 50 de unitati.

Zonele de vest si est au o dezvoltare proportionala una fata de cealalta, fiind insa destinate cu precadere proiectelor middle class. Blocurile de apartamente demarate sau in faza de proiect au structuri inalte, cu 10 sau 16 etaje si spatii interioare mai reduse comparativ cu zona de nord, au spus consultantii imobiliari ai Regatta.

In zona de vest se construiesc ansambluri rezidentiale de dimensiuni mari, care ofera intre 2.000 si 2.700 de unitati locative, dar si imobile cu un numar redus de unitati (intre 88 si 465) precum Champions Residence, vis-a-vis de Stadionul Ghencea. Totalul zonei cumuleaza 14.737 unitati, adica 22,68% din total ofertei pe Bucuresti.

In est, cea mai dinamica zona este cartierul Titan, zona in care concurenta este foarte mare, oferta totalizand 17.499 de unitati. Oferta din aceasta zona reprezinta 26,93% din totalul de apartamente anuntate pe piata.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 28 Septembrie 2021, 11:02
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter