REAL ESTATE

Tara bogata unde preturile locuintelor au scazut mai mult decat in Ucraina

11 noiembrie 2015, ora 04:56 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Dubai.jpg
Preturile locuintelor din aceasta tara bogata au scazut cu 12,2% in 2015, inregistrand cel mai mare declin din cele 56 de piete cuprinse intr-un studiu Knight Frank, depasindu-l si pe cel din Ucraina, unde scaderea de 12% s-a produs pe fondul turbulentelor geopolitice.

Dupa un 2014 spectaculos in termeni de crestere a preturilor, sectorul rezidential al pietei imobiliare din Dubai raporteaza o scadere de 12,2%, scrie Khaleej Times, potrivit Property-Report.

Printre factorii care au dus la aceasta evolutie in Dubai se numara scaderea pretului petrolului, anumite masuri luate de Executiv, incetinirea cresterii economice a Chinei, devalorizarea euro si a rublei rusesti in raport cu dolarul american.  

"Piata rezidentiala din Dubai este afectata de ceea ce intampla in restul lumii deoarece o mare parte dintre cumparatori sunt investitori care vin din afara acestui Emirat", explica Craig Plumg, director de cercetare JLL pe zona Africa de Nord si Orientul Mijlociu.JLL estimeaza ca preturile vor continua sa scada si in 2016 si ca pana la finele acestui an declinul se va adanci pana la 15%.

Un alt factor care ar putea cauza declinul pietei rezidentiale ar fi si supraoferta de locuinte, potrivit unor specialisti din regiune.

Reprezentantii Phidar Advisory au anuntat ca proiectele rezidentiale dezvoltate in Emirat au ajuns la un punct de saturatie. In timp ce oferta creste cu 3,9%, cererea urca doar cu 3,7%.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 03:28
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter