REAL ESTATE

Targul National Imobiliar: Vile la pret de apartamente, oferte "la kilogram" (FOTO)

25 mai 2012, ora 17:10, autor(i): Raluca Abrihan 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
tni1.JPG
Preturile nu au unde sa mai scada, pentru ca piata s-a stabilizat, in sfarsit, afirma dezvoltatorii imobiliari prezentiála Targul National Imobiliar, organizat la Palatul Parlamentului.

"Piata imobiliara a ajuns in sfarsit la o stabilitate, preturile nu au mai scazut considerabil in ultima vreme si nici nu vor mai scadea de acum. Cel putin nu cele din zonele centrale", a declarat pentru DailyBusiness.ro directorul de vanzari si marketing din cadrul Euro Mansarde, Octavian Vintila.

"Mici fluctuatii s-ar putea observa doar in ceea ce priveste preturile constructiilor de la periferie, acelea s-ar putea sa mai scada putin", a adaugat Vintila.

Si alti dezvoltatoriáconfirma acest trend.ôPreturile nu vor creste in urmatoarea perioada, in niciun caz. Nu ne mai asteptam nici la alte scaderiö, spune si consilierul imobiliar al companiei Premier, Florin Oprea.

Acest lucru este demonstrat si de oferta targului: reduceri semnificative s-au inregistrat in cazul vilelor din afara Bucurestiului. Anul acesta, cel mai mic pret din expozitie este pentru o vila din Poiana Campina, ce costa 17.000 euro cu TVA inclus.

Cat mai costa vilele

Cu o oferta noua pentru cei interesati sa isi cumpere o casa, vin cei de la Paladin Residence. Cele mai ieftine vile din coplexul Paladin sunt la 85.000 de euro, au o suprafata de 132 metri patrati, parter si etaj, iar curtea are 220 de metri patrati.

Cu alte oferte de vile vin cei de la Hystria Residence ľ Corbeanca, unde preturile pentru case pornesc de la 73.500 euro cu TVA inclus, sau Cosmopolis, care ofera o vila de 96 de metri patrati la pretul de 76.000 euro + TVA 5%.

Cel mai mic pret din Bucuresti se regaseste in ansamblul Confort Urban Residence Rahova, unde o garsoniera complet mobilata costa 21.000 de euro (TVA inclus).

In incercarea de a face oferta cat mai atractiva, compania ofera si un loc de parcare gratis.

Oferte valabile doar la targ

Un exemplu aici este compania Premier, care ofera apartamente de doua camere, finisate la cheie, la pretul de 28.700 de euro cu TVA inclus, situate in apropierea statiei de metrou Dimitrie Leonida.
O alta oferta special creata pentru acest targ este cea a companiei Euro Mansarde, care vinde apartamente de doua camere complet mobilate, la 36.900 de mii de euro.

ôNe-am gandit in special la cei care doresc sa isi cumpere o locuinta prin programul Prima Casa. Ei sunt in general interesati de aceste oferte, cu toate ca am observant o scadere semnificativa a numarului acestor cumparatoriö, spune directorul de vanzari, Octavian Vintila.

ôDaca pana in lunile februarie-martie 80% dintre cumparatorii nostri erau finantati prin acest program, in ultimele luni numarul lor a scazut considerabil, cu aproape 40%, majoritatea preferand acum sa vina cu bani cash sau sa obtina finantare prin diverse alte crediteö, a adaugat el.

Galerie Foto
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria


Noutati pe piata


Cu toate ca vanzarile prin Prima Casa sunt in scadere dupa cum sustin unii reprezentanti ai companiilor prezente la targ, am intalnit si investitori care au creat oferte speciale pentru acest program, de expemplu ansamblul Apartamente Radacini, realizat in perioada de criza.
á
ôIn aceasta luna au fost executate finisajele exterioare si este un proiect adaptat pietei. Ansamblul a fost croit dupa programul Prima Casa, care respecta toate cerintele cumparatorilor de pe acest segment de piata: doua camere, cu suprafete utile de 40-50 metri patrati, in zona centralaö, declara managerul companiei de consultanta imobiliara Esop Consulting, Alexandru Petrescu.

Pretul unui apartament de doua camere cu o suprafata utila de circa 40 metri patrati, care se preda la cheie in acest complex este de 53.000 euro, cu TVA inclus.

Opus Land Development a venit la targ cu un produs nou, in oferta: o vila de 93 metri patrati construiti, cu 3 camere dispuse pe un parter si etaj si o gradina, la pretul de 76.000 EUR + TVA.

äAceasta face parte dintr-un mini cartier de vile din complex care are termen de finalizare septemebrie 2012ö, spune Ahmet Buyukhanli, actionarul majoritar al companiei.

Pretul unui studio incepe aici de la 38.000 euro + TVA, 2 camere de la 56.483 euro + TVA, 3 camere de la 62.035 euro + TVA, 4 camere de la 110.000 euro + TVA.

Pana in prezent, Opus a vandut de la inceputul anului 30 de unitati rezidentiale in asamblul Cosmopolis. Dezvoltatorul imobiliar are in constructie inca 330 de unitati rezidentiale, atat apartamente cat si vile, care vor fi finalizate pe parcursul anului 2012.á

Apartamente eco

Cu oferte din categoria ôverdeö vin cei de la Ozone Homes, care aduc pe piata vile construite in asa fel incat sa nu polueze si care, sustin ei, reduc cheltuielie pentru energie ale proprietarului pana la 50%.

Pretul unei case cu living, 2 bai si 2 dormitoare, cu suprafata de 100 metri patrati, incepe de la 71.000 de euro.

Un alt ansamblu rezidential eco este prezentat de cei de la Avalon Residence, situat in zona Tunari, care ofera apartamente de doua camere la 42.500 de euro + TVA.

Cum se mai promoveaza dezvoltatorii

Pentru a iesi in evidenta, unii expozanti au incercat sa isi personalizeze standurile.

Cei de la Greenfield Residence isi intampina vizitatorii cu o oferta speciala, ôapartamente cu pretul la kilogramö.

ôDesi poate parea ciudat la o prima vedere, nu ar trebui neglijata o compartie de tipul: cat platim pe un kilogram de fructe de sezon si cat platim pentru aceeasi unitate de masura a unui apartament in care vom locui o buna parte din viata. Multi dintre noi ar fi surprinsi sa afle ca in timpce pentru un kilogram de cirese ni se cere sa platim aproximativ 20 lei, aceeasi unitate de masura pentru o garsoniera se tranzactioneaza in Greenfield cu doar 2,04 lei, iar pentru un apartament de 3 camere - cu doar 1,88 leiö, afirma brand managerul companiei, Loredana Rosu.

Cei de la Paladin Residence se promoveaza cu un stand ôgenerosö care prezinta sugestia de casa la tara, printr-un afis in care apar desenati cai.

Targul National Imobiliar se desfasoara in perioada 25-27 mai in cadrul Palatului Parlamentului, numarand 86 de companii expozante.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 04:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter