REAL ESTATE

Top zone din Bucureşti preferate de chiriaşii de lux

09 februarie 2017, ora 09:40   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Nordis_apartament_inchiriat_lux.jpg
Piața închirierii de locuințe noi mediu plus și premium a început cu dreptul în 2017, în luna ianuarie cererea fiind în creștere față de aceeași perioadă din anul precedent, conform unei monitorizări a companiei Nordis.

Pe segmentele de piață mediu plus și premium, circa 20-25% din totalul apartamentelor din ansambluri rezidențiale livrate în 2016 sau în curs de livrare au fost cumpărate pentru închiriere.

Apartamentele scoase la închiriere, imediat după livrare, se închiriază într-o perioadă cuprinsă între două și opt săptămani, în funcție de mărimea ansamblului, suprafață apartamentului și gradul de mobilare.


Bugetele chiriașilor în ansambluri finalizate în 2016 au variat între 450–500 euro/lună pentru un apartament de două camere în Băneasa și poate ajunge până la 3.500–5.000 euro/lună pentru apartamente de cinci camere camere în Soseaua Nordului sau Primăverii.  În România, investițiile în domeniul imobiliar sunt o variantă foarte bună de plasare a capitalului, oferind un randament superior dobânzilor bancare și un risc mai mic decât investițiile pe burse. Alegerea unui imobil nou aduce, pe lângă păstrarea în timp a valorii proprietăți, beneficii suplimentare: finisaje și dotări noi, cheltuieli de întreținere mai mici, o atractivitate mai mare pentru chiriași și consecutiv un nivel mai ridicat al chiriei față de imobilele mai vechi”, declară Emanuel Poștoacă, Managing Partner Nordis.  

Apartament nou de 3 camere închiriat la 700 euro/lună, în Park Residences 5  

De exemplu, în ansamblul Park Residences 5, situat în zona Băneasa-Sisești, pe malul lacului Băneasa, un proiect middle-plus cu 160 de apartamente, de a cărui vânzare și închiriere s-a ocupat Nordis, s-au vândut 94% din apartamente, cu prețuri între 55.000 euro pentru garsoniere și 170.000 euro pentru apartamente cu 4 camere.

Din acestea, peste 20% au fost cumpărate pentru închiriere. Investitorii au preferat apartamentele de două și de trei camere, pe care le-au închiriat cu tarife între 500 și 800 euro/lună. Peste 95% din cele peste 30 de apartamente achiziționate în scop investițional au fost închiriate în primele trei luni de la darea în folosință a Park Residences 5.
 

Și din ansamblurile premium High Residence și Nordis Residence, situate în zona Șoseaua Nordului circa un sfert din apartamente au fost cumpărate în scop investițional. În această zonă de lux, investitorii au preferat apartamentele de trei camere, iar chiriile se situează în intervalul de preț 1.300 – 1.800 euro/lună, în funcție de poziția, vederea și mobilarea apartamentului.  

Top închirieri apartamente lux 2016: pe primul loc a fost zona Băneasa-Iancu NicolaePiața închirierii pe segmentul de lux este destul de echilibrată, fiind mici diferențe de pondere între cele mai solicitate zone. La nivelul întregii piețe rezidențiale premium din București, anul trecut cei mai mulți chiriași au atras apartamentele din zonele Herăstrău – Șoseaua Nordului și Pipera – Iancu Nicolae.

La începutul acestui an, mulți chiriași de lux s-au mutat în zonele Aviatorilor, Herăstrău și Pipera – Iancu Nicolae. Există chiar un segment de piață cu oferta prea mică, din cauza numărului redus de proiecte rezidențiale disponibile.

În zona Romană-Universitate există o cerere neacoperită de apartamente de trei camere, cu bugete de 1.000 euro/lună-1.200 euro/lună.
 
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
victor franc a spus:
09/02/2017 10:15
Nu stiu de ce mi-se pare ca nu se spune tot adevarul.Am avut prilejul sa vizitez cartierul Cosmopolis care apartine tot de Bucuresti si mi-am dat seama ca sunt conditii excelente de trait iar preturile la chirii nu sunt atit de mari ca in alte cartiere de lux.De la intrare pazita se intra pe mai multe alei care duc la blocuri.In mijlocul blocurilor se afla piscine.Noaptea intregul cartier este pazit .
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 06 Iulie 2022, 07:33
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter