REAL ESTATE

Tranzactia anului in imobiliare: Cartierul de lux Silver Mountain din Poiana Brasov, vandut cu 50 mil. euro

26 mai 2014, ora 12:20 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
silvermountain.jpg
Cartierul de lux Silver Mountain din Poiana Brasov, un proiect ambitios demarat in anul de boom imobiliar 2008, si care a intrat in insolventa anul trecut, a fost vandut de administratorul judiciar la un pret de aproape 50 milioane de euro.

In cadrul licitatiei publice organizate pe 23 mai de catre Euro Insol, lichidatorul judiciar al INR Management Real Estate, creditorul Banca Comerciala Romana (BCR) a adjudecat, cu suma de 49.727.417 euro, proiectul imobiliar ôSilver Mountainö situat in Poiana Brasov.

Ansamblul este compus din 171 apartamente, 176 locuri de parcare, 2 spatii comerciale, o cladire multifunctionala (Restaurant, Club, Spa & Fitness), drumuri de acces, spatii verzi si teren excedentar in suprafata de 206.500 mp.


La aceeasi licitatie, BCR a adjudecat, contra sumei de 2.287.800 euro, un teren, in suprafata de 59.679 mp cu o deschidere de 242 metri la lacul Snagov.Pe 16 mai 2014, Athenaeum Construct SA a achizitionat, in cadrul unei licitatii publice organizate de Euro Insol, un teren in suprafata de 1.825 mp, situat in str. Ionescu Sisesti nr. 59 la pretul de 274.040 euro.

Pe 19 august 2013, Tribunalul Bucuresti a deschis insolventa INR Management Real Estate, pentru ca, la data de 28 ianuarie 2014, sa dispuna intrarea in faliment a societatii.

BCR detine o creanta in suma de 86 milionae euro, reprezentand 98% din masa credala.

ôAceasta tranzactie reprezinta un nou inceput pentru ôSilver Mountainö. Doar BCR are forta, determinarea si interesul sa dea o noua dimensiune acestui proiect, sa-l dezvolte la adevaratul lui potential. In paralel cu vanzarea in sistem retail a celor 171 de apartamente, banca va finanta, prin intermediul unui vehicul comercial special creat in acest scop, constructia unui hotel de 600 de locuri de cazare care sa includa un centru multifunctional de conferinte, un SPA cu toate facilitatile, un casino, cluburi si restaurante. In parteneriat cu Primaria Brasov, se intentioneaza constructia celui mai mare teren de golf din Romaniaö, a declarat Remus Borza, managing partner Euro Insol.

Compania INR Management Real Estate a demarat in 2008áconstructia celui mai mare proiect imobiliar din Romania, estimat la peste 300 de milioane de euro. Societatea intentiona sa construiasca o mini-statiune turistica, aceasta urmand sa cuprinda apartamente si vile, un hotel cu 184 de camere afiliat lantului Raddison SAS, doua sali de cinematograf, un heliport, un club de tenis si un teren de golf cu 18 gauri amenajat pe un teren de 440.000 de metri patrati.á

Cele 15 vile cu 600 de apartamente ale complexului urmau sa se construiasca pe o suprafata de 88 de hectare. Criza economica a impiedicat finalizarea proiectului, in prezent complexul rezumandu-se la 5 vile cu 207 apartamente, un centru Spa si un centru comercial in care functioneaza restaurantul Loft si clubul Office.á

Dupa moartea, anul trecut, a principalului actionar, Dan Fisher, societatea a facut obiectul mai multor incercari de executare silita din partea creditorilor BCR si DITL Brasov. La momentul deschiderii procedurii, societatea inregistraádatorii de aproximativ 380 milioane lei.

äImpreuna cu actualii actionari si cu principalul creditor BCR,ávom incerca sa gasim sursele de finantare pentru a finaliza proiectul astfel cum a fost imaginat de domnul Dan Fisherö, a declaratáRemus Borza, practicianul coodonator aláEuro Insol, la momentul intrarii in insolventa a proiectului.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 15:58
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter