REAL ESTATE

Tribunalul Bucuresti a confirmat planul de reorganizare al Asmita Gardens

02 octombrie 2012, ora 18:00 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
asmitagardensl.jpg

Tribunalul Bucuresti a confirmat marti planul de reorganizare Asmita Gardens, in felul in care a fost propus de creditorul majoritar AGI RRE prin mandatar Alpha Bank Romania, impreuna cu administratorul judiciar Euro Insol.


äAmintim ca la data de 5 septembrie 2012, Adunarea Generala a Creditorilor Asmita Gardens a votat planul de reorganizare cu o majoritate de 69% din totalul creantelor cu drept de vot inscrise la masa credala. Planul prevede plata integrala a creantelor bugetare si defavorizarea creditorului garantat si a creditorilor chirografariö, transmite printr-un comunicat Remus Borza, seful Euro Insol.

In data de 7 noiembrie 2011 s-a deschis procedura insolventei impotriva Asmita Gardens, la cererea creditorului majoritar AGI RRE.

Asmita Gardens reprezinta cel mai mare complex rezidential din Romania, atat ca valoare a proiectului, cat si ca numar de apartamente, respectiv 120 milioane euro si 758 apartamente.Expunerea AGI este de 70 milioane euro si provine dintr-un credit acordat in 2006 de Alpha Bank Romania dezvoltatorului in vederea construirii ansamblului imobiliar.

Prin contractul de antrepriza incheiat cu Strabag Romania, termenul initial de finalizare si predare a imobilelor a fost 1 iunie 2008, dar in realitate faza intai, compusa din 3 turnuri a fost receptionata la 3 noiembrie 2009, iar faza a doua, restul de 4 turnuri a fost finalizata abia la 30 aprilie 2012.

Ansamblul este compus din 7 turnuri, cu un numar de 758 apartamente dintre care 60 de apartamenteá cu 4 camere, 296 cu 3 camere, 332 apartamente cu 2 camere, 70 garsoniere, 7 penthouse-uri, 5.900 metri patrati spatii comerciale si 9.000 metri patrati gradini, locuri de joaca pentru copii si spatii verzi.

In cadrul complexului functioneaza si cel mai mare centru spa din Bucuresti, desfasurat pe o suprafata de 1.900 metri patrati. In incinta complexului se va deschide in luna noiembrie un supermarket "La doi pasi", franciza Metro.

Ansamblul se particularizeaza prin cele mai inalte turnuri din Bucuresti, avand intre 16 si 24 de etaje.

Pana la momentul deschiderii procedurii pretul mediu de vanzare era de 1.600 euro/mp. Dupa deschiderea procedurii insolventei in noiembrie 2011,apartamentele s-au vandut la un pret mediu de 1.050 euro/mp, ramanand de vanzare un numar de 397 de apartamente.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 24 Mai 2022, 02:05
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter