- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Udrea: 9.000 de locuinte ANL pot fi vandute in 2010

05 Jan, 13:17 • Redactia DailyBusiness
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Elena Udrea, a declarat la audierile pe buget din cadrul comisiilor parlamentare, ca 9.000 de locuinte ANL sunt gata de vanzare, iar sumele astfel obtinute ar putea fi folosite pentru continuarea programului de construire de locuinte pentru tineri, informeaza Mediafax.
Udrea: 9.000 de locuinte ANL pot fi vandute in 2010

„Pana acum sunt gata de vanzare 9.000 de locuinte ANL, cu sumele pe care le-am incasa in urma vanzarii acestor locuinte am putea asigura finantarea pentru desfasurarea programului de constructii de locuinte pentru tineri destinate inchirierii prin ANL, urmand ca banii pe care ii avem alocati de la bugetul de stat pentru constructia acestor locuinte prin ANL sa-i mutam catre reabilitarile termice si catre alte proiecte”, a explicat Elena Udrea.

Ea a spus ca este alocata suma de 186.178.000 de lei pentru constructia de locuinte. De asemenea, Udrea a spus ca s-a discutat in sedinta de guvern posibilitatea de a introduce vanzarea de locuinte ANL in programul „Prima casa”.

In ceea ce priveste banii alocati pentru „cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte”, in bugetul ministerului pe 2010 este prevazuta suma de 150 de milioane de lei.

Udrea a precizat ca pentru acest program se vor finaliza lucrarile la 7.200 de apartamente, adica la 180 de blocuri si vor incepe lucrarile pentru inca 7.200 de apartamente.