TURISM

177 agentii de turism cu licente suspendate sau retrase

09 august 2012, ora 11:32 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
pensiune.jpg
177 de agentii de turism au fost identificate cu nereguli si au fost sanctionate, dupa caz, cu suspendarea sau retragerea licentei de functionare, ca urmare a faptului ca si in acest an Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a primit numeroase reclamatii privind servicii de transport sau cazare neonorate, chiar daca au fost facute rezervari sau au fost achitate avansuri la agentiile de turism.

Pentru siguranta turistilor si o prompta informare publica cu privire la rezultatele acestor verificari, este actualizata permanent si pe site-ul propriu lista agentiilor de turism licentiate si a agentiilor cu licenta retrasa de pe teritoriul Romaniei (http://www.mdrt.ro/turism/unitati-clasificate), transmite MDRT printr-un comunicat.

Tot pe site-ul MDRT pot fi consultate unitatile de cazare clasificate, centrele de informare turistica si lista ghizilor care detin atestat.

Alte categorii de sesizari inregistrate la minister se refera la calitatea serviciilor turistice prestate in unitatile de cazare, la refuzul operatorilor de a emite chitante sau facturi ori la nerespectarea autorizatiilor de functionare.ôConsider ca este util pentru turisti sa stie ca pot verifica daca o agentie de turism detine licenta sau nu, daca un hotel sau o pensiune este clasificata sau nu. Cateva minute petrecute pentru o minima documentare pot duce la evitarea unor eventuale neplaceri legate de calitatea serviciilor primiteö, a declarat Cristian Barhalescu, secretar de stat in cadrul MDRT.

äOdata cu sustinerea amplificarii procesului de control al unitatilor si agentiilor care activeaza in turism, ii indemn pe clientii acestora sa utilizeze toate instrumentele pe care le-am pus la dispozitie pentru protejarea drepturilor lorö, a mai spus acesta.

MDRT le transmite utilizatorilor serviciilor turistice sa foloseasca, pentru a sesiza ministerul atunci cand sunt nemultumiti de calitatea serviciilor primite, linia telefonica gratuita TelVerde 0800.868.282 (http://mdrt.ro/telverde).

äTotodata, MDRT reaminteste potentialilor turisti ca acceptarea de servicii turistice nefiscalizate are multiple efecte negative asupra economiei romanesti in general si in special asupra dezvoltarii turismului la nivel nationalö, se specifica in document.á
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 21 Ianuarie 2022, 13:09
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter