TURISM

Aeroportul Henri Coanda nu va mai putea beneficia de investitii publice

12 noiembrie 2013, ora 16:52 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
HC.jpg
Noul regulament al Uniunii Europene privind aeroporturile se va inaspri de anul viitor, astfel incat cele care au un trafic de peste 3 milioane de persoane nu vor mai putea beneficia de investitii publice, a declarat Mihai Furtuna, avocat la ONV La

"Se inaspresc foarte mult regulile. Mare parte din investitiile in aeroporturile din Romania sunt finantate din fonduri publice. Acest lucru nu se va mai putea intampla de anul viitor la aeroporturile cu un trafic de peste 3 milioane de pasageri", a spus avocatul, citat de Mediafax.

Va fi afectat in mod direct aeroportul Henri Coanda, care genereaza un trafic de aproape 7 milioane de persoane. Acesta nu va mai putea beneficia de niciun fel de investitie publica fara incalcarea reglementarilor Uniunii Europene.

Pentru aeroporturile cu un trafic mai mic de 1 milion de persoane ajutorul public va fi limitat la maxim 75%, iar la cele de peste 1 milion de persoane la cel mult 50%.Profitul brut al companiei care administreaza aeroporturile Henri Coanda si Aurel Vlaicu s-a ridicat la 76 milioane lei in primele noua luni, de trei ori mai mare decat cel bugetat pentru intregul an. Compania estimeaza pentru acest an venituri totale de 650 milioane lei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 04 Iulie 2022, 14:21
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter