TURISM

Afaceri sau plăcere? Turismul de leisure câştigă teren în marile oraşe ale României

06 ianuarie 2016, ora 15:46 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Receptie Ibis Constanta.jpg
Piaţa de turism din România este în continuă dezvoltare, iar interesul turiştilor români şi străini pentru destinaţii din ţară a crescut în anul 2015. Încet, dar sigur, turismul de leisure câştigă teren în marile oraşe ale României (Bucureşti, Sibiu, Constanţa), cu un ritm de creştere mai mare decât turismul de afaceri, conform analizei reţelei hoteliere Ibis România, membră a grupului Accor.

Deşi marea majoritate a turiştilor lanţului hotelier Ibis in România este concentrată pe zona de business, segmentul de turism de odihnă şi agrement a cunoscut un trend ascendent în 2015. Cu peste jumătate dintre clienţi de naţionalitate română, trei sferturi dintre turiştii care au călcat pragul hotelurilor Ibis au călătorit în interes de afaceri, iar un sfert dintre aceştia în vacanţă. 

Evenimentele din marile oraşe au atras cei mai mulţi vizitatori în segmentul de leisure, în top situându-se mini-vacanţe tip city break de Crăciun la Sibiu, city break-uri la Bucureşti cu ocazia concertelor susţinute de Robbie Williams şi Andre Rieu, weekendul de 1 mai la Constanţa şi pachetele de cazare cu ocazia Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

În topul evenimentelor de business la Ibis au fost şi în 2015 training-urile, conferinţele organizate în proiectele cu fonduri UE şi diverse şedinţe interne ale companiilor.Pe lângă acestea, noi tipuri de evenimente speciale au intrat pe un curs ascendent, și anume conferinţele de parenting (la Constanța), târgurile specializate de joburi (la Bucureşti și Sibiu), precum şi audiţii de pre-selecție pentru show-uri de televiziune.

2016 – ce urmează?

« În 2016, va continua sa crească numărul de turiști de leisure, segment în care Ibis pregătește deja pachete de cazare cu ocazia evenimentelor culturale și sportive și a sărbătorilor tradiționale, în toate orașele în care suntem prezenți cu hoteluri în România (București, Constanța și Sibiu).  În ce privește turismul de business, avem toate motivele să fim optimiști : atât companiile românești, care reprezintă majoritatea clienților noștri, cât și multinaționalele, își accelerează ritmul de dezvoltare, lucru care se traduce și într-o creștere a călătoriilor de afaceri, pentru care Ibis este o locație preferată prin servicii, confort și preturi convenabile. În același timp, prevedem o relansare a evenimentelor din cadrul proiectelor cu fonduri europene, precum și un apetit crescut pentru networking prin evenimente cu tematici din ce în ce mai specializate, din  nișe diverse» , spune Ioan David, Director Delegat al Ibis în România.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 22 Septembrie 2020, 12:48
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter