TURISM, NEW MEDIA

Aplicatia care verifica daca bagajul de mana iti va fi acceptat in avion

13 martie 2019, ora 17:37 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
RO_AR_Checker.jpg
Călătorii își pot măsura bagajul de mână, asigurându-se că acesta nu depășește dimensiunile maxime impuse de diferitele companii aeriene cu ajutorul unei noi aplicaţii.

Motorul de căutare pentru hoteluri și călătorii momondo.ro a lansat o aplicaţie îi ajută pe călători să verifice dacă bagajul lor de mână va fi acceptat de către compania aeriană cu care plănuiesc să zboare.   

Pentru că regulile referitoare la dimensiunea bagajului de mână diferă de la o companie la alta, momondo s-a folosit de cea mai nouă tehnologie privind realitatea augmentată pentru a crea Smart Baggage.

„Tot mai mulți români aleg să călătorească în Europa, și chiar mai departe de granițele ei, având cu ei doar bagajul de mână. În același timp, companiile aeriene au reguli diferite în privința dimensiunilor bagajului permis în cabină. Ne-am dorit să putem oferi o metodă rapidă, ușoară și transparentă prin care călătorii să își poată măsura bagajul și afla dacă îl pot folosi în următorul lor zbor”, spune Pernille Trolle Brøgaard, director al departamentului de management de produs în cadrul momondo.  „Am inventat acest instrument în timpul așa-numitei săptămâni SWAT - un concurs de tehnologie orientat spre design și dezvoltare”.   

Cum funcționează Smart Baggage  

Pentru a-și măsura bagajul de mână, călătorii trebuie să deschidă aplicația momondo și să acceseze funcția care îi ajută să scaneze bagajul. Scanarea se realizează deplasând camera în jurul obiectului pentru a-i identifica dimensiunile.

Smart Baggage folosește tehnologia AR pentru a măsura suprafața în mod rapid (lungimea, lățimea, înălțimea, dar și proeminențele), comparând-o cu dimensiunile impuse de compania aeriană. În felul acesta, călătorii pot afla dinainte dacă le este permisă transportarea bagajului în cabină.  

Află de aici mai multe detalii despre cum funcționează Smart Baggage, descarcă aplicația pentru iOS sau Android și verifică-ți dimensiunea bagajului de mână acum.  

Această funcționalitate este momentan disponibilă în aplicația momondo pentru următoarele dispozitive: iPhone SE și cele mai recente modele, începând cu 6s, iPad Pro (9.7, 10.5 sau 12.9) prima și a doua generație, iPad (2017) și pentru dispozitivele Android susținute de ARCord.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 02 Iulie 2022, 13:42
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter