TURISM

Cand am putea face inconjurul lumii in 4 ore? (Video)

03 noiembrie 2015, ora 03:58 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
skylon.jpg
Planul de construire a unui motor revolutionar, care ar putea propulsa un avion in spatiu si inapoi cu o viteza de cinci ori mai mare decat cea a sunetului, ar putea fi accelerat dupa ce grupul britanic din industria aerospatiala si de aparare BAE Systems a anuntat ca preia 20% din compania Reaction Engines.

Principalul proiect la care lucreaza cei de la Reaction Engines este o aeronava spatiala hipersonica numita Skylon, care ar putea reduce radical costurile de lansare a satelitilor sau ar putea face inconjurul lumii in doar patru ore, potrivit Financial Times, citat de CNBC.  

BAE va plati 20,6 milioane de lire sterline pentru participatia sa, asigurand astfel prima etapa a unei runde de finantare esentiale pentru dezvoltarea motorului ce va fi folosit initial in cadrul demonstratiilor la sol.  

De asemenea, investitia va debloca un pachet de finantare de 60 de milioane de lire sterline din partea Guvernului britanic, potrivit lui David Parker, seful Agentiei Spatiale din Marea Britanie.  Reaction Engines vrea sa puna motorul in functiune pana in 2020. Reprezentantii companiei estimeaza ca testele cu acest motor vor dura aproximativ un an.  

Ulterior, compania va trebui sa gaseasca un partener care sa finanteze dezvoltarea unui avion pentru testarea motorului, capabil sa reziste la o viteza de cinci ori mai mare decat cea a sunetului.

Aceasta componenta a proiectului va necesita insa investitii de sute de milioane de dolari. Printre posibilii parteneri s-ar putea numara NASA si alte companii aerospatiale. Asadar, omenirea va trebui sa mai astepte inca cel putin sase ani pana la indeplinirea obiectivului de a calatori in jurul Pamantului in doar patru ore.

DailyBusiness Video: Skylon
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 17:33
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter