TURISM

Cat costa o cursa taxi de la aeroport catre centrul capitalelor

31 octombrie 2019, ora 11:33 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
1. Aceasta imagine poate fi folosita doar cu scopul de a promova momondo impreuna cu acest articol.jpg
Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a analizat prețurile pentru călătoriile cu taxiul de la aeroport către centrul orașului pentru 140 de capitale din întreaga lume. București se află pe locul 38 în topul celor mai ieftine curse cu taxiul dintre toate orașele analizate, iar costul (aprox. 10 EUR) este similar cu cel din alte 9 capitale, printre care Doha, Varșovia sau Tbilisi.

De obicei, cele mai mai prețuri din timpul unei călătorii se întâlnesc la achiziționarea zborurilor sau a cazării. Totuși, există multe cazuri în care costul biletului de avion este mai mic decât cel pentru transferul de la aeroportul pe care aterizăm până în centrul orașului.

Experții momondo au alcătuit un clasament al celor mai scumpe/ieftine călătorii cu taxiul de la aeroport pentru a îi ajuta pe turiștii români să își planifice mai exact bugetul pentru vacanțe. Au fost incluse și distanțele de parcurs, pentru o imagine mai clară a duratei călătoriei și a rezervărilor adiacente.  

Cele mai scumpe transferuri de la aeroportMedia prețului pentru călătoriile de la cele mai aglomerate aeroporturi din 140 de capitale către punctele centrale ale orașelor respective este de 25 EUR, iar distanța medie de parcurs este aproximativ 21 km, ambele valori fiind mai mari decât cele corespunzătoare capitalei României: 10 EUR pentru o călătorie de aprox. 16.5 km.

Cea mai scumpă călătorie din lume este cea din aeroportul Narita care se află la 71.5 de km de centrul orașului Tokyo și costă echivalentul a 200 EUR.

În Europa, prețul cel mai mare pentru o călătorie cu taxiul până în centrul orașului îl vor plăti turiștii care zboară către Oslo sau Reykjavik: 100 EUR pentru o cursă de aproximativ 50 km. Doar cu 10 EUR mai puțin vor plăti cei care zboară către Londra sau Monaco.  

Top 10 cele mai mari tarife fixe echivalate în Euro pentru călătoriile cu taxiul:  
Oraș / Aeroport  Distanța până în centrul orașului Tarif fix
Tokyo / Narita 71.5 km 200 EUR
Oslo 50 km 100 EUR
Reykjavik 49 km 100 EUR
Washington / Dulles 43 km 90 EUR
Monaco / Nice Côte d’Azur 30 km 90 EUR
Londra / Heathrow 27 km 90 EUR
Stockholm / Arlanda 40 km 60 EUR
Berna 12 km 60 EUR
Paris / Charles de Gaulle 30 km 55 EUR
Seoul / Incheon 60 km 50 EUR

Cele mai ieftine transferuri de la aeroport


Conform așteptărilor, orașele din vestul Europei lipsesc din acest clasament, prețurile cele mai mici regăsindu-se în Tashkent, capitala Uzbekistanului (2 EUR) și Tunis  (3 EUR). Chișinău, capitala vecină, ocupă ultimul loc în clasamentul celor mai ieftine 10 transferuri din lume, fiind singurul oraș european din acest top dominat de locații din Africa.    
Aeroport Distanța până în centrul orașului Tarif fix
Tashkent 7 km 2 EUR
Tunis 8 km 3 EUR
Dushanbe 8 km 3 EUR
Kathmandu / Tribhuvan 7 km 4 EUR
Bissau 9 km 4 EUR
Banjul 24 km 4 EUR
Brazzaville 3 km 5 EUR
Tegucigalpa 6 km 5 EUR
Victoria 10 km 5 EUR
Chișinău 13 km 5 EUR

Irina Ryabovol, PR manager pentru Europa de Est în cadrul momondo, comentează: „Desigur, distanța nu este întotdeauna factorul cheie în stabilirea prețurilor serviciilor de taximetrie. Pentru aproximativ aceeași distanță în cazul orașelor București și Amsterdam, călătorii vor plăti tarife cu o diferență mai mare chiar de 4 ori în cel de-al doilea oraș, sau doar jumătate din prețul de acasă atunci când zboară către Antananarivo. În ceea ce privește costul serviciilor raportat la un kilometru, cele mai scumpe aeroporturi din Europa sunt cele din Berna, Luxemburg și Copenhaga. Pentru a economisi, călătorii pot alege să comande o mașină online sau să se îndrepte către modalități de transport în comun, precum trenuri sau autobuze. Dacă oferta de transport public nu este satisfăcătoare, turiștii pot oricând să se grupeze cu alți călători pentru a împărți o cursă taxi către centrul orașului.”  

În ceea ce privește transferul de la aeroporturile din România, cel mai mare tarif va fi plătit de călătorii care aterizează pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu de lângă Constanța: aprox. 17 EUR.

Iași, Timișoara și Sibiu sunt destinațiile către care se ajunge cel mai ieftin de la aeroport: aprox. 4 EUR.  
Aeroport Distanța până în centrul orașului Tarif fix
București 16.5 km 10 EUR
Cluj Napoca 9 km 4.5 EUR
Timișoara 10 km 4 EUR
Iași 8 km 4 EUR
Constanța 26 km 17 EUR
Craiova 7 km 5 EUR
Sibiu 3 km 4 EUR
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 06 Iulie 2022, 07:05
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter