- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Ce planuri are pentru 2010 managerul unuia dintre cele mai mari grupuri hoteliere locale: \”Pe scurt, nu stiu pe ce lume traiesc\”

27 Jan, 17:58 • cristina.mihai
Cel putin pentru urmatoarele 6 luni, grupul hotelier Continental, unul din primele 5 din Romania ca volum al afacerilor, si-a pus pe 'hold' planurile de investitii. Acestea vor fi reluate cand pe piata vor exista niste repere clare, potrivit presedintelui grupului, Radu Enache, care isi descrie sec starea actuala, ca investitor: "Pe scurt, nu stiu pe ce lume traiesc".
Ce planuri are pentru 2010 managerul unuia dintre cele mai mari grupuri hoteliere locale: \Pe scurt, nu stiu pe ce lume traiesc\

Compania a oprit inca din aprilie anul trecut santierul hotelului Continental Forum din Timisoara, la doar cateva luni de la debutul lucrarilor, si nu are in plan o reluare a acestora in urmatoarea perioada. „Nu este o chestiune de finantare, doar ca avem retineri vizavi de volumul de venituri de aici si de stabilitatea macroeconomica a Romaniei. Pentru urmatoarele 6 luni suntem in expectativa”, spune Radu Enache, care adauga: „Avem de investit 24 mil. euro. Daca imi dati niste repere, ii investim”.
[quote=Radu Enache, presedintele Continental Hotels]In 2009 nu stiam ce ne pregateste criza. Acum stim, dar tot ne chinuim sa invatam cum sa folosim furculita ca sa ne hranim[/quote]
Managerul lantului hotelier a explicat ca investitiile vor fi reluate in momentul in care va vedea semnale pozitive pe piata.

Pe langa proiectul oprit din Timisoara, Continental a finalizat si proiectul complexului hotelier Continental Forum de pe bulevardul Marasesti din Capitala, dar inca nu a decis cand va demara investitia.

Nu doar investitiile companiei sunt oprite, ci si eventualele tranzactii. Enache a mentionat ca in prezent nu mai este in negocieri pentru vanzarea niciunei unitati hoteliere.

Oprirea temporara a investitiilor inseamna pentru Continental Hotels si o blocare a banilor in terenuri. Compania are terenuri in Timisoara. Arad, Cluj, Iasi si Bucuresti.

„Am ingropat bani in pamant, chiar daca sunt terenuri cumparate pe parcursul mai multor ani cu preturi acceptabile, chiar si in contextul scaderilor actuale”, spune Enache, care adauga ca nu intentioneaza in prezent sa vanda o parte din aceste proprietati. Totusi o vanzare nu este exclusa, in cazul unei degradari a potentialului proiectelor pe care le pregatea pentru aceste terenuri.

Anul trecut, cifra de afaceri a grupului, care cuprinde 14 hoteluri, dintre care 4 sub brandul Ibis, a fost de 85-86 mil. lei, cu circa 13% sub nivelul din 2008. Pentru 2010, compania estimeaza o intoarcere la nivelul cifrei de afaceri din 2008.