TURISM

Cel mai mare touroperator de chartere din Romania se extinde in Ungaria, Serbia și Polonia

14 iulie 2015, ora 14:57 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Cristian Pandel, fondator Christian Tour
Cristian Pandel, fondator Christian Tour
Rezultatele înregistrate de Christian Tour în străinătate - Turcia, Grecia, Spania și Republica Moldova - determină cel mai mare touroperator de chartere din România să se extindă pe noi piețe din Europa Centrală și de Est.

"Am început să investim în agenţii de turism din străinătate încă din 2012, când a apărut Memento Turcia, urmat la scurt timp de Memento Spania. La începutul lui 2014, a venit momentul intrării pe piaţa hotelieră din Grecia, iar, la finele aceluiași an, am deschis prima agenție de turism sub brandul Christian Tour din afara granițelor României: cea din Chișinău. Pe toate aceste pieţe am înregistrat succese importante şi am acumulat experienţă şi expertiză atât în turismul outgoing, cât şi în cel incoming. De aceea, pregătim deschiderea de filiale Christian Tour în Ungaria, Serbia și Polonia, și, de asemenea, planificăm începerea de curse charter din aceste țări către destinațiile turistice consacrate din Grecia, Turcia, Spania", a declarat Cristian Pandel, fondator și acționar majoritar al Christian Tour.

Anul trecut, afacerile în turism din Turcia, Grecia şi Spania ale celor doi acţionari români – fraţii Cristian şi Marius Pandel – au înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 7,5 milioane de euro.

"În această vară a început touroperarea primelor curse charter cu plecare din Chișinău către Grecia. Succesul pe care l-am înregistrat pe această nouă piață (de pildă, grade de ocupare de peste 90% la primele plecări) ne-a convins să ne orientăm politica de extindere și în alte țări din regiune",  detaliază Marius Pandel, CEO Christian Tour.Marius Pandel, CEO Christian Tour
Marius Pandel, CEO Christian Tour

Interesul tot mai crescut pentru călătorii în rândul locuitorilor din Europa Centrală și de Est îi determină pe mulți din marii touroperatori să se orienteze către aceste piețe.

Polonia, Serbia, Ungaria și Cehia se regăsesc printre principalele piețe din regiune care trimit turiști în Grecia și Turcia într-un număr tot mai mare de la an la an. Acest lucru a fost confirmat de agențiile de turism de incoming, dar și de hotelierii din aceste țări.

Christian Tour, în calitate de proprietar al unui resort de 4 stele din Insula Corfu – Memento Kasioppi Resort –, a constatat aceeași tendință. În ce privește resortul din Insula Corfu, atât în sezonul 2014, cât și în cel actual, cei mai mulți dintre turiști au provenit din  Cehia, Polonia, România și Marea Britanie.  

"Începând din 2015, am decis să extindem și să popularizăm brandul Christian Tour în mai mulțe țări, beneficiind și de experiența pe care am acumulat-o ca hotelieri în Grecia. Această consolidare a brandului a fost iniţiată în 2013, când a început înglobarea treptată a companiilor în care eram acţionari. Astfel, Pegas Holidays şi Senior Voyage au devenit branduri de produs ale Christian Tour", explică Marius Pandel.

"Pentru că vizăm consolidarea brandului la care construim de 18 ani încoace, am decis și retragerea acționariatului din alte branduri româneşti de turism axate pe nişe - Europa Travel și Bibi Touring. Prin această decizie urmărim sa punem accentul pe dezvoltarea turismului intern (în România), dar şi a celui corporate, în interiorul brandului nostru. Credem în politica unificării sub acelaşi brand a tuturor tipurilor de produse pe care le concepem, având încredere în puterea brandului-mamă, care este inegalabilă. Pe termen scurt și mediu, vom redirecționa cea mai mare parte din investiții în această zonă. Îmi doresc să «creştem» renumele brandului Christian Tour și să îl facem tot mai cunoscut atât local, cât și dincolo de granițele României", a adăugat Cristian Pandel.

Christian Tour, una din cele mai mari agenții de turism din România, împreună cu toate companiile din grupul său, a înregistrat în anul 2014 o cifră de afaceri de 62 de milioane de euro, cifră care o clasează în topul agențiilor de turism din România.

Cu o istorie de 18 ani în piața de turism autohton, Christian Tour deține în acest moment 30 de agenții proprii în toată România, plus o filială la Chișinău și circa 168 de angajați, rămânând în continuare cel mai mare touroperator pe vacanțe de tip charter din România.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 18 Mai 2022, 16:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter