TURISM

Christian Tour a incasat 45 milioane de euro anul trecut

25 februarie 2014, ora 17:00, autor(i): Andra Troasca 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
vacanta.jpg
Christian Tour a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri mai mare de 45 milioane de euro, cu 30% mai mult decat in 2012.

Profitul a fost de 3 milioane de lei, cu o crestere tot de 30%. Schimbarile de anul trecut implementate de agentie au inclus zboruri charter din Timisoara, Iasi si Cluj, iar pentru acest an va fi inclus si Bacaul.á

Potrivit oficialilor companiei, romanii au apetenta pentru destinatii exotice (Dubai, Republica Dominicana, Mexic, Cuba, si pentru croaziere, care sunt cerute tot mai mult pentru vacante.

In 2013, Christian Tour a promovat peste 2.500 de hoteluri, a avut 35 de zboruri charter saptamanale, 32 de autocare charter saptamanale, 165 de circuite cu avionul si 230 de circuite cu autocarul.Pentru 2014, compania estimeaza o crestere a afacerilor la 60 milioane de euro si peste 200.000 de turisti, fata de 150.000 anul acesta.

Christian Tour vinde in principal vacante catre Grecia, dar si Turcia, Bulgaria, Spania si Italia.á

Potrivit lui Cristian Pandel, presedintele Christian Tour, romanii vor cumpara in acest an in proportie de 45% vacante in regim early booking (pana la 31 martie).

Media pe pachetele achizionate ramane la suma de 350-450 euro/persoana. Cam atat au fost dispusi romanii sa aloce pentru vacanta, in ultimii 3 ani, spune Pandel.

Acesta preconizeaza ca piata de travel din Romania va creste natural, pentru ca toti cei care au familii vor calatori, aceasta fiind o regula nescrisa. In acest moment, o familie cu 2 copii cheltuie in medie 1.500 de euro, pentru un pachet de vacanta de 7 zile in Grecia, la un hotel de 4 stele, cu regim all inclusive.

In strategia pentru acest an intra si lansarea a doua noi concepte ľ pachete pentru familii si pachete pentru tineri si deschiderea primului hotel propriu din lantul Memento Hotels, de 4 stele, situat in insula Corfu. á

Hotelul are 116 camere si 360 de paturi, fiind destinat familiilor cu copii. Managementul hotelului a fost preluat de Christian Tour pentru 18 ani, perioada in care vor plati chirie. Contractele vor fi facute nu doar cu piata romaneasca, ci si cu Cehia si Polonia. Din avans, vor fi platite renovarile la hotel.

Christian Tour detine 28 de agentii proprii in tara si numara 125 de angajati. Agentiile partenere sunt in numar de peste 1.500.

Din grupul Christian Tour mai fac parte Bibi Touring, Pegas (din 2013) si Europa Travel. In total, grupul a rulat circa 70 de milioane de euro anul trecut. Pe viitor, se vor uni sub o singura companie, in principal pentru reducerea costurilor.áDe altfel, Cristian Pandel a precizat ca este foarte atent la costuri: "Suntem foarte atenti la costuri. Dormim cu laptopul sub perna".

In acest an, compania se va concentra pe capitalizare, pentru a fi atragatoare pentru banci.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 06:21
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter