- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

De ce lasa turistii litoralul romanesc pentru plajele din Turcia, Bulgaria si Grecia. Vezi VIDEO

06 Aug, 19:10 • Redactia DailyBusiness
Plaja romaneasca, plina de alge si mucuri de tigara, este din ce in ce mai putin atractiva pentru turistii romani, care prefera sa mearga la mare in Turcia, Grecia sau Bulgaria, arata un reportaj al stirilor Pro TV, intitulat "Romania te iubesc, dar vacanta la mare tot e mai frumoasa prin vecini"
De ce lasa turistii litoralul romanesc pentru plajele din Turcia, Bulgaria si Grecia. Vezi VIDEO

„Mai mult verde, decat albastra sau neagra, marea noastra a atras in 2009 cu 20% mai putini turisti decat in alti ani. Unde au plecat turistii romani: la greci, turci si bulgari, din mai multe motive, in primul rand drumul”, se mentioneaza in reportajul citat.

Drumul Bucuresti-Constanta se parcurge in 4-5 ore, in timp ce la Albena, Bulgaria, bucurestenii pot ajunge in 3,5 ore, la fel de repede ca in Antalia, Turcia, daca merg cu avionul.

In Turcia, clientul este servit imediat ce intra in hotel. Romanii merg de regula la hotelurile de 5 stele din aceasta tara, unde platesc cam 1.000 de euro de persoane pentru un sejur.

La fel ca si Turcia, turistii romani sunt intampinat in Grecia de vorbitori de limba romana. Peste 200.000 de romani au ales Grecia anul acesta ca destinatie turistica. Un sejur pentru o saptamana la 5 stele in aceasta tara costa 600 de euro.

In Albena, la un hotel de 3 stele, fara aer conditionat, sejurul ajunge la 250 euro/persoana. Clientul primeste o bratara pentru a putea manca oricand doreste la hotel sau sa mearga la piscina.

In Romania, cu acesti bani poti sa mergi la un hotel care sa aiba cel mult micul dejun inclus. In Mamaia, intr-un hotel tot de 3 stele, prima grija a oaspetilor este sa avertizeze clientii sa nu iasa cu prosoapele din hotel. Nici vorba de minibar sau alte facilitati in camera, care are un mobilier vechi.

[dbvideo=475]