TURISM

Destinațiile last minute preferate de români

31 august 2015, ora 17:35 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Paravion_Grecia.jpg
Anul acesta, turiștii alocă, în medie, câte 400 euro/persoană pentru o vacanță last minute de o săptămână în Grecia, cu 50 euro/persoană mai mult față de bugetul mediu cheltuit în aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, turiștii care călătoresc în Cipru, Malta sau Spania sunt dispuși să cheltuie până la 600 euro/persoană pentru un sejur de 7 zile.

Conform Paravion.ro, una dintre cele mai importante agenții de turism online din România, turiștii români aleg destinațiile last minute datorită prețurilor scăzute ale vacanțelor.

Astfel, pentru o săptămână petrecută în Grecia, bugetul mediu pe care turiștii sunt dispuși să îl aloce este de 400 euro/persoană, în creștere cu aproape 10% în raport cu aceeași perioadă a anului trecut.“Insulele Zakynthos, Creta, Corfu, Rhodos și Santorini sunt cele mai populare destinații de tip last minute în rândul turiștilor tineri și de vârstă mijlocie. Aceștia sunt atrași de prețurile avantajoase practicate de operatorii din această țară, precum și de facilitățile de relaxare oferite de insule. Alte destinații preferate de turiști sunt Cipru, Malta și Spania”, declară Remus Vișan, managing director Paravion.ro.

În general, pachetele de vacanță last minute în Grecia sunt achiziționate de cupluri cu vârsta cuprinsă între 30-40 de ani, care doresc să petreacă un sejur de 7 zile la plajă, cea mai solicitata perioadă fiind săptămâna 10-16 august.

Din datele agenției Paravion.ro mai reiese faptul că și turiștii din categoria de vârstă de peste 50 de ani preferă destinații care oferă aceleași facilități, pachetele last minute achiziționate de seniori reprezentând 10% din totalul celor vândute de agenție.

Spre deosebire de turiștii mai tineri, aceștia sunt dispuși să cheltuie, în medie, 500-600 euro/persoană, preferând să călătorească în Malta, Cipru sau Spania.

Paravion.ro este una dintre cele mai importante agenţii de turism online din România, care operează pe mai multe pieţe din Europa de Est şi în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion, vacanţe, închirieri auto şi hotel. Website-ul beneficiază de un call center disponibil 24 de ore din 24, precum și de soluții de securitate dezvoltate de PayU.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 18 Mai 2022, 16:39
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter