TURISM, LIFESTYLE

Destinatia turistica pentru orice anotimp: Gerlos, fortareata apres - ski din Alpii tirolezi FOTOREPORTAJ

16 aprilie 2019, ora 16:20 (Marius Popovici) 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
DSC_0014 (3).jpg
Cu pârtii de 12 kilometri, domeniul schiabil Gerlos din Arena Zillertal, Austria, a devenit și paradisul apres – skiului. Vezi cum arată destinaţia turistică potrivită pentru orice anotimp.

Gerlos este amplasat în Pinzgau, învecinat cu celebrele Mayrhofen și Zell am Ziller, toate însumând un total de peste 275 km de pârtii de schi: albastre - 43 km, roșii - 89 km și negre, cele mai dificile, - 143 km.

Gerlos
Gerlos
Dar atracția principală a zonei este ghețarul Hintertuxer cu multele sale pârtii accesibile pe parcursul întregului an - acesta este cel mai bun ghețar din Alpi.

Printre activitățile conexe skiului, deosebit de îndrăgite sunt: săniușul, ski fond, parapantă, drumeţii (900 km de drumuri turistice).Accesul la Gerlos este posibil pe două trasee, fie trecând prin Kitzbuehl, sau urcând, de pe autostrada Kufstein Innsbruck, din Schwaz, pe valea Zillertal, cu mașina de la Salzburg circa 2 ore iar de la Munchen, 3 - 3 ore și jumătate.

Gerlos
Gerlos
Dar ceea ce face din Gerlos o destinație turistică pentru orice anotimp sunt multiplele atracții ale zonei: cascada Krimml, lacul Durlassboden, muzeul lemnului, atelierele de brânzeturi și țuică de fructe, hoteluri cu spa și piscină, restaurante tradiționale, baruri apres – ski și multe altele.

Revenind la zona schiabilă Zillertal, aici trebuie menționate cele 56 de instalații pe cablu, 21 de telescaune, 13 telecabine și 22 de teleschiuri, care  toate fac din ski un sport agreabil, fără stres și timpi mari de așteptare.

Gerlos
Gerlos
Voi încheia acest fotoreportaj din Alpii tirolezi cu câteva gânduri ale unui schior din țara noastră: ultimii ani au însemnat o remarcabilă extrindere a zonelor schiabile românești, aici menționez zona Șurianu, zona Ceahlău ș.a,, dar și unul din cele mai spectaculoase domenii schiabile ale Europei: domeniul Transalpina, cu grandioasa sa panoramă spre lacul Vidra.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 01 Martie 2021, 05:32
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter