- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Dunarea, pe lista celor mai frumoase 5 rauri din lume

17 Aug, 16:46 • Redactia DailyBusiness
Dunarea a fost inclusa pe lista celor mai frumoase 5 rauri din lume, realizata de Forbes. Vezi ce alte ape curgatoare au mai fost mentionate in articolul revistei americane.
Dunarea, pe lista celor mai frumoase 5 rauri din lume


Cano Cristales din nordul Columbiei

este considerat adesea cel mai frumos rau din lume, fiind cunoscut ca “Raul care a fugit din paradis”, cu ale sale cascade stralucitoare care aluneca in piscine de neon. Cano Cristales este gazda unei abundente naucitoare de culori, ce produc un efect vizual nepamantean cand, in mijlocul verii, coloniile de alge cresc si se inmultesc, umpland astfel craterele si zonele de vartejuri psihedelice cu explozii intense de culoare. Cu mai putin de 100 kilometri lungime si rar mai lat de 20 metri, acest crampei compact de apa ofera un caleidoscop de experiente inedite, insa nu e usor sa ajungi acolo: trebuie luat avionul de la Villavicencio la Macarena, apoi se ia barca pe rute nemarcate, pentru a gasi aceasta bijuterie acvatica a junglei.

Raul Futaleufu din Chile are deschidere la micul si pitorescul oras care ii poarta numele, promitand o experienta pe apa care poate rivaliza in frumusete si spectacol cu oricare din lume. Apele reci, de un albastru transparent, ce formeaza la suprafata o oglinda glaciala, sunt o atractie populara locala, datorita turelor de adrenalina cu pluta si caiacul. Raul isi poarta cursul meandrat prin padurile luxuriante si vaile capricioase din Argentina pana in Chile, oferind toata frumusetea Anzilor si a zonelor de lacuri din nordul Patagoniei.

Zambezi curge pe o lungime de 2.700 kilometri prin sase tari din Africa, inainte de a se varsa in Oceanul Indian, oferind o multitudine de variante de explorare a vietii de-a lungul raului si a frumusetilor Africii. Desi este al patrulea rau ca lungime de pe continentul african, cel mai popular punct al sau este de departe cascada Victoria, cea mai mare cascada din lume si una dintre cele Sapte Minuni Naturale ale Lumii. Aproape un milion de turisti viziteaza in fiecare an cascada, pentru a fi martorii sentimentului coplesitor pe care il confera imensul volum de apa ce se revarsa 354 metri pana in cel mai adanc punct al cascadei. De asemenea, o senzatie ametitoare de neuitat este sa inoti in zona naturala sigura de langa muchia cascadei, supranumita “Devil’s Pool” (Piscina Diavolului), un loc atragator pentru cei care se avanta in fotografiat imagini ce par deja prelucrate in Photoshop.

Yangtze este cel mai mare fluviu din Asia si ofera o multitudine extraordinara de oportunitati prin care se poate explora de-a lungul tarmurilor sale stilul de viata al chinezilor si cultura acestora. Cele mai multe croaziere de pe Yangtze nu dureaza mai mult de o saptamana, dar acestea garanteaza accesul la unele dintre cele mai autentice experiente rurale chinezesti care se poti intalni. “In aceste croaziere poti admira peisaje muntoase superbe si templele impresionante aflate pe malurile fluviului. Totusi, cu toate schimbarile ce se produc acum, este bine ca locurile acestea sa fie vizitate acum, deoarece in zece ani nu va mai fi la fel”, a spus un colaborator al unei reviste celebre de turism.

De-a lungul drumului sau catre Marea Neagra, Dunarea serpuieste prin cetati medievale, castele semete, situri istorice, care rivalizeaza cu cele mai bune experiente pe rauri din lume. Se pot face  croaziere care dureaza de la cateva ore la doua saptamani, pentru a explora tot ce are Dunarea mai bun de oferit. Si, mai ales, trebuie profitat de excursiile de o zi ce permit o cercetare amanuntita a istoriei si culturii unuia dintre cele mai importante rauri din Europa.