TURISM

Erupţie violentă a vulcanului Etna. Un aeroport din apropiere a fost închis (Video)

04 decembrie 2015, ora 17:35 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
etna.jpg
Una dintre cele mai puternice erupții din ultimele două decade a vulcanului Etna, din Sicilia, a aruncat în aer un uriaş nor de cenuşă neagră care a acoperit oraşele din zonă şi a dus la închiderea unui aeroport aflat la 70 de kilometri distanță.

Zborurile spre şi dinspre Aeroporto dello Stretto din Reggio Calabria, ce este separată de Sicilia prin strâmtoarea Messina, au fost redirecţionate spre aeroportul Lamezia Terme, aflat în apropiere, informează DPA, potrivit stiri.tvr.ro.

Institutul Naţional italian de Geofizică și Vulcanologie (INGV) a anunţat că a fost înregistrată "o erupţie scurtă dar foarte violentă" , care a dus la formarea unei "fântâni incandescente de lavă" cu înălţimea de 1 kilometru deasupra craterului vulcanic.

Muntele Etna, înalt de 3.350 de metri, se află pe coasta orientală a Siciliei și este unul dintre cei mai mari vulcani activi din lume. Cea mai importantă erupție din perioada recentă a acestui vulcan a durat 473 de zile și s-a încheiat în martie 1993, după ce a generat un flux de lavă ce amenința să acopere localitatea Zafferana Etnea. Echipele de intervenție au reușit din fericire să devieze curgerea piroclastică.DailyBusiness Video: Eruptie Muntele Etna
 
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 29 Mai 2022, 04:54
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter