- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Esecul lui Tender: De ce anuleaza Fly Romania 88 zboruri in perioada 1 – 15 iunie

02 Jun, 14:12 • Redactia DailyBusiness
Compania aeriana Fly Romania, controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender a anulat 88 de zboruri din cele 138 programate in perioada 1-15 iunie, la doua saptamani dupa intrarea oficiala pe piata.
Esecul lui Tender: De ce anuleaza Fly Romania 88 zboruri in perioada 1 – 15 iunie


Lista de anulari
sunt datorate “motivelor comerciale”. In limbajul companiilor
aeriene, asta inseamna ca nu sunt destui pasageri pentru a justifica
zborul din punct de vedere economic si compania prefera fie sa
ramburseze pretul biletelor cumparate deja sau sa reruteze pasagerii
pe alte companii aeriene, scrie imperatortravel.ro, care prezinta si
lista zborurilor anulate.

De altfel, oficialii
companiei spun ca pasagerii pot opta pentru rerutare, amanarea
calatoriei sau rambursarea integrala a pretului platit. Pe site-ul
companiei
nu se regaseste acest anunt.

Fly Romania este un brand al Ten Airways, o companie aeriana cu capital romanesc, detinuta de omul de afaceri Ovidiu Tender. Compania si-a inceput activitatea in 2010. Pana in prezent, a operat in sistem charter si wet lease, ceea ce presupune inchirierea aeronavei cu tot cu echipaj si celelalte servicii pentru a opera in numele unei alte companii.

Fly Romania a inceput operarea zborurilor la mijlocul lunii mai. Potrivit anunturilor companiei rutele internationale ar fi fost acoperite dupa cum urmeaza: Bergamo cu doua zboruri pe saptamana din Tulcea, Verona cu trei zboruri saptamanale din Timisoara si Bucuresti, Genova cu trei zboruri saptamanale din Bucuresti, Barcelona cu trei curse saptamanale din Bucuresti, Frankfurt, cu trei zboruri saptamanale din Bucuresti si unul din Tulcea, Palermo cu doua zboruri saptamanale din Bucuresti si Antalya cu o cursa saptamanala din Bucuresti incepand din luna iunie. Pe ruta Timisoara-Bucuresti, zborurile erau programate sa aiba o frecventa zilnica exceptand ziua de sambata, iar Tulcea-Bucuresti de trei ori pe saptamana. 

Pentru rutele interne, tarifele au fost gandite sa fie unice, respectiv 69,90 euro/zbor pentru Bucuresti – Timisoara si 49,90 euro/zbor pentru Bucuresti – Tulcea, in vreme ce pe rutele internationale, preturile pornesc de la 29,90 de euro/zbor.

Compania a operat la mijlocul lunii mai primul zbor de pasageri in Delta DunariiIncepand de astazi, 16 mai, operam zboruri inspre si dinspre Delta Dunarii. Am gasit multa deschidere din partea oficialitatilor din Tulcea si credem ca prin zborul Otopeni – Tulcea, vom contribui la a aduce turistii straini mult mai aproape de Delta. De altfel, accesul atat catre Delta cat si catre litoral va fi mult facilitat si pentru turistii romani din vestul tarii datorita legaturii Timisoara – Otopeni – Tulcea, cu posibilitate de transfer catre Constanta. Ori, din cauza distantei de pana la 16-18 ore cu trenul din vestul tarii pana la litoralul romanesc, turistii alegeau destinatii din vest, mai accesibile”, a declarat la momentul respectiv Catalin Butu, directorul executiv al companiei.

Zborurile Fly Romania sunt operate cu aeronave de tip MD-82 si MD-83 apartinand Ten Airways si, anterior, operatorului Alitalia.