- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

FlyNova: Luam in considerare o posibila achizitie in Romania, daca piata ne-o va cere

26 Mar, 15:39 • Redactia DailyBusiness
Tur-operatorul lituanian NovaTuras, prin filiala locala FlyNova, ia in considerare o posibila achizitie a uneia dintre principalele agentii de turism din Romania, in cazul in care evolutia pietei va cere acest lucru, a declarat Rytis Sumakaris, directorul NovaTuras.
FlyNova: Luam in considerare o posibila achizitie in Romania, daca piata ne-o va cere

„Stategia nostra de dezvoltare in Europa Centrala si de Est presupune posibile achizitii sau fuziuni cu anumiti turoperatori locali, iar in cazul Romaniei pastram optiunea achizitionarii unei agentii de turism revanzatoare, in cazul in care piata va evolua astfel incat sa fie necesara o astfel de preluare”, a precizat Sumakaris.

„Nu suntem in prezent in negocieri cu nimeni si daca ne vom hotari in viitor sa facem o achizitie, vom prelua cel mai probabil pachetul majoritar al uneia dintre primele doua agentii de turism din Romania, ca cifra de afaceri, o astfel de achizitie fiind rentabila in conditiile unei cifre de afaceri de 30-40 mil. euro”, a mai spus Rytis Sumakaris.

FlyNova a intrat anul acesta pe piata de turism romaneasca si estimeaza o cota de piata de 8-10% in 2008, in conditiile in care pe piata tur-operatorilor din Romania anual se vand circa 200.000 de pachete.

Compania a studiat 3 ani litoralul romanesc pentru a-l include in oferta sa, dar preturile sunt prea mari

Tur-operatorul a studiat timp de 3 ani litoralul romanesc pentru a-l introduce in cataloagele companiei, insa cresterea mare a tarifelor a determinat NovaTuras sa mai amane introducerea acestei destinatii.

„Tarifele hotelurilor cresc peste tot in lume, insa daca in afara avem cresteri anuale de 3-4%, in Romania vorbim de 20% anual si in aceste conditii un tur-operator nu poate sa aiba siguranta unei cereri constante, a spus Sumakaris.

„Atunci cand introduci o destinatie in catalog trebuie sa o faci pe un minim de 5 ani ca sa poti avea volum pe acea destinatie”, a mai spus reprezentantul turoperatorului lituanian.

Reprezentantul NovaTuras a precizat insa ca nu s-a renuntat la ideea de a introduce si litoralul romanesc printre destinatiile companiei, insa nu a putut preciza cand se va intampla acest lucru.

„Vrem sa promovam si litoralul romanesc, insa nu stim daca vom face asta peste un an sau trei”, a spus Rytis Sumakaris.

Compania a fost inregistrata la Registrul Comertului din Romania in noiembrie 2007 sub numele NovaTuras Holiday, insa numele filialei romanesti a fost schimbat in FlyNova pentru ca pe piata romanesca mai multe agentii de turism cu nume similare cu NovaTuras.