- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Germanwings: Gradul de ocupare in Romania a scazut cu 3 p.p. in T1

05 May, 13:21 • elena.olteanu
Compania aeriana low-cost Germanwings a inregistrat, in primele 3 luni ale anului, pe cursele din si inspre Romania, o scadere a gradului de ocupare cu 3 puncte procentuale, pana la nivelul de 79%.
Germanwings: Gradul de ocupare in Romania a scazut cu 3 p.p. in T1

In primele 3 luni din 2008, compania a inregistrat un grad de ocupare de 82%.

Gradul de ocupare al companiei pe rutele din si inspre Romania a fost anul trecut de 82,4%, iar pentru anul acesta se estimeaza o scadere cu circa 2-3 puncte procentuale.

Anul acesta, compania nu mai are in plan sa introduca noi zboruri din Romania, ca urmare a situatiei econonice incerte.

„Vom astepta pana in septembrie sa vedem cum merge piata, insa pana atunci nu introducem niciun zbor din Romania”, a declarat Andreas Engel, manager international PR in cadrul Germanwings.

Compania a inregistrat o scadere a business-ului in tari ca Ungaria, cu cel putin 10%, Suedia, Rusia sau Cehia, insa in Romania business-ul se afla intr-o perioada de stagnare.

„Aici avem o afacere constanta si estimam o stagnare pentru tot anul. Inregistram in aceasta perioada multi investitori germani care vin pentru afaceri in Romania”, a precizat Engel.

Acesta a mai spus ca numarul pasagerilor de leisure care vor zbura din si inspre Romania cu Germanwings va scadea, iar cel de pe segmentul de business va creste.

Germanwings a inregistrat de la inceputul anului si pana in prezent o crestere a numarului contractelor incheiate cu companii din Romaina, prin care angajatii lor zboara cu linia aeriana. Anul trecut au fost 20, iar anul acesta s-a ajuns la un numar de 30 de contracte.

Linia aeriana a inceput operarea de zboruri in Romania in martie 2007, cu zboruri spre Koln.

Cifra de afaceri a Germanwings la nivel global a fost in 2007 de 630 milioane euro.