TURISM

Goana dupa clienti, sensul calatoriilor de afaceri in 2011

20 mai 2011, ora 00:02, autor(i): Cristina Mihai 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
images.jpg
Bugetele pentru calatoriile de afaceri sunt in crestere in acest an. 41% din respondentii unui studiu efectuat de CFO Research si American Express se asteapta sa aiba bugete mai mari pentru acest tip de turism, fata de 26% din respondenti, in 2010. Pe ce deplasari sunt insa dispuse companiile sa cheltuiasca mai multi bani? Cele mai multe organizatii se axeaza pe intalniri cu potentiali sau actuali clienti.
Ponderea companiilor care isi cresc bugetele de calatorii de afaceri a "furat" din procentajul celor care aveau in plan sa isi mentina bugetele si nu din cel al firmelor care vor sa isi scada cheltuielile pentru calatorii. Pe plan global, numarul companiilor care vor sa isi mentina bugetele de calatorii a scazut la 23%, fata de 31% in 2010. Ponderea companiilor care au in plan scaderea bugetelor este de 36%.

Pentru ce tipuri de calatorii sunt dispuse companiile sa cheltuiasca mai mult? Cele mai multe companii sunt dispuse sa isi creasca bugetele pentru calatoriile facute in scopul intalnirilor cu potentiali noi clienti. Astfel, 34% din respondenti se asteapta sa creasca bugetele pentru acest tip de calatorii, 51% din respondenti isi mentin bugetele la nivelul de anul trecut si doar 15% intentioneaza sa scada bugetele pentru deplasarile de acest fel.

Si calatoriile pentru intalniri cu actualii clienti vor avea parte de bugete mai mari in randul a 23% din respondenti, in timp ce doar 16% din companii prevad scaderi ale bugetelor pentru acest tip de turism, iar 43% estimeaza o stagnare.Pe de alta parte, categoriile de turism de afaceri pentru care se estimeaza o scadere considerabila sunt calatoriile pentru intalniri ale angajatilor sau alte tipuri de intalniri interne, 33% din respondenti asteptandu-se la o scadere a bugetelelor. Si calatoriile pentru conferinte sau dezvoltare profesionala inregistreaza scaderi, 32% din respondenti spunand ca vor taia cheltuielile.

Potrivit studiului, unul din 10 directori financiari se asteapta sa isi cresca bugetul pentru calatorii de afaceri cu minim 10%. De asemenea, studiul mai arata ca se prefera turismul international in defavoarea celui intern. 28% din companii au in plan cresteri de bugete pentru calatoriile in strainatate si doar 20% vor sa majoreze cheltuielile cu turismul intern.

Cresterea cheltuielilor pentru calatorii de afaceri vine in contextul in care majoritatea companiilor spune ca au avut un cash-flow bun anul trecut si asteapta o crestere economica in acest an. Studiul American Express arata cel mai mare grad de optimism legat de cresterea economica din ultimii 4 ani, iar directorii financiari ai companiilor globale spun ca vor creste bugetele pentru fuziuni si achizitii, dar si pentru marketing, vanzari si customer service.

Studiul dedicat monitorizarii business-ului si cheltuielilor companiilor la nivel global a luat in calcul raspunsurile a 665 de directori financiari ai unor companii mari din SUA, Europa, Canada, Asia, America Latina si Australia. Printre principalele concluzii ale studiului se numara si cresterea gradului de optimism a executivilor departamentelor financiare.

Astfel, 3 din 4 respondenti se asteapta la cresteri economice in urmatoarele 12 luni, in usoara crestere fata de 2010. Cel mai mare optimism este in Argentina, unde 89% din executivi se asteapta la o crestere economica, urmata de India cu 87%, Mexic cu 84%, Germania cu 83% si Singapore cu 81%. Cei mai multi manageri vad o accelerare a cresterii economice in al doilea sau al treilea trimestru din 2011. De asemenea, trei sferturi din respondenti vad cresteri si pentru organizatiile lor in urmatoarele 12 luni.

62% din respondenti spun ca au pastrat deliberat banii in companii in ultimul an. Peste 50% din acestia au facut-o in asteptarea unor oportunitati de investitii de care pot beneficia rapid in viitor.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Articole similare
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 04 Iulie 2022, 14:59
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter