TURISM, LIFESTYLE

Hotelul istoric Grand Hotel du Boulevard din Bucuresti va fi redeschis pe 1 decembrie 2019

28 martie 2018, ora 13:59 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Grand Hotel du Boulevard Bucuresti.jpg
Lantul hotelier Corinthia isi va extinde portofoliul de hoteluri de cinci stele prin inaugurarea unei noi cladiri de lux, in Bucuresti. Situat in centrul capitalei, fostul Grand Hotel du Boulevard isi va deschide din nou portile, sub brandul Corinthia, pe 1 decembrie 2019, de Ziua Nationala a Romaniei.

Construita in 1867, cladirea monument istoric a fost folosita ultima data ca hotel acum mai bine de 10 ani, in prezent trecand prin lucrari masive de modernizare pentru a respecta standardele si stilul caracteristic hotelurilor de lux Corinthia.

Corinthia Grand Hotel du Boulevard Bucuresti va pune la dispozitia clientilor 50 de camere si apartamente, o oferta gastronomica rafinata, un salon de receptii, sali elegante pentru intalniri si facilitati de lux.

Hotelul respecta traditia Corinthia de restaurare a marilor hoteluri din Europa secolului al XIX-lea. Hotel Corinthia din Londra, hotelul Corinthia Budapesta, cunoscut anterior drept Hotelul Grand Regal si hotelul Corinthia St. Petersburg din Rusia sunt proprietati emblematice din secolul al XIX-lea, achizitionate, reamenajate si redeschise de catre lantul hotelier Corinthia.Fostul Grand Hotel Astoria din Bruxelles a fost cumparat in 2016, iar in prezent sunt derulate lucrari de restaurare pentru a conserva stilul arhitectural original al cladirii. In Bucuresti, rolul lantului hotelier Corinthia va fi acela de operator conform termenilor si conditiilor contractului de management semnat pe data de 5 martie cu proprietarul cladirii, NIRO Investment Group.

QP Management, o companie afiliata grupului hotelier Corinthia, va sprijini echipa de dezvoltatori asigurand managementul de proiect si serviciile financiare. Se estimeaza ca lucrarile de renovare vor demara in trimestrul al doilea al anului 2018.

Serviciile de consultanta pe perioada tranzactiei au fost asigurate de catre Beaufort Global, una dintre cele mai mari firme de investitii, dezvoltare si administrare de active cu sediul in Dubai, EAU.

Pe data de 10 mai 2018 va avea loc ceremonia oficiala de semnare a parteneriatului in prezenta reprezentantilor Corinthia Hotels, NIRO Investement Group si Beaufort Global Partners alaturi de care se vor afla invitati de onoare.

Data evenimentului, Ziua Monarhiei Romane, a fost aleasa pentru importanta sa istorica si culturala pentru poporul roman. Parterul luxos al hotelului a fost deja renovat si i s-a redat frumusetea de altadata, etaland interioare somptuoase, printre care un salon de receptii impresionant realizat in nuante de albastru cobalt si aur, tapetat cu oglinzi venetiene, decoratiuni imbracate cu foite de aur, marmura cu venaturi albastre si candelabre de cristal de Boemia.

Considerata o emblema a Bucurestiului, cladirea de patru etaje a fost proiectata initial de celebrul arhitect roman Alexandru Orascu, care a proiectat si cladirea Universitatii Bucuresti, fiind clasata drept monument istoric de cultura si de arhitectura de catre Ministerul Culturii.

Situat la intersectia dintre Calea Victoriei si Bulevardul Elisabeta, hotelul s-a aflat in centrul vietii sociale a orasului timp de ani de zile, urmand sa isi recapete pozitia in fruntea sectorului hotelier de lux din Bucuresti.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 06:16
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter