- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Hotelul Rex din Mamaia estimeaza o scadere de 25% a incasarilor in vara 2009

18 Aug, 10:49 • elena.olteanu
Hotelul Rex, de 5 stele, din statiunea Mamaia, de pe litoral, estimeaza pentru sezonul estival din acest an, care se va termina la sfarsitul lunii septembrie, o scadere de 25% a incasarilor, fata de perioada similara din 2008, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii unitatii.
Hotelul Rex din Mamaia estimeaza o scadere de 25% a incasarilor in vara 2009

„Incasarile sunt in continuare bune, insa oricum mai mici fata de cele din 2008”, a spus Gabriela Oude Vrielink, director general al Grand Hotel Rex.

Cum litoralul romanesc aproape s-a transformat in turism de weekend, hotelurile pierd din gradul de ocupare in timpul saptamanii.

„Litoralul romanesc in 2009 s-a transformat cu prepoderenta in turism de weekend, dependent in mare masura de turistii din Bucuresti. Hotelurile de aici nu sunt ocupate integral ca in anii trecuti”, a mai spus Oude Vrielink.

Hotelul estimeaza pentru sezonul de vara, 15 iunie – 15 septembrie, un grad de ocupare cu 30% mai mic fata de perioada similara din 2008.

Gradul de ocupare in scadere la aproximativ toate hotelurile de pe litoral vine si pe fondul scaderii duratei medie a sejurului pe turist, cu circa 30% fata de anul anterior.

Hotelul Rex are o capacitate de 103 camere si este clasificat la 5 stele. Familia Adamescu a achizitionat unitatea pentru 10 milioane de euro in 2006, de la omul de afaceri Viorel Paunescu.