TURISM

Și românii cu bani vânează reducerile: 40% din sejururile exotice, rezervate prin Early Booking

01 februarie 2016, ora 12:38 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Paravion_Early Booking.jpg
Românii care cumpără vacanțe exotice, în destinații precum Maldive, Punta Cana, Tenerife sau Cancun, și care costă peste 2.000 de euro/pachet, apelează la Early Booking pentru a plăti, astfel, cu până la 25 % mai puțin decât costul normal al vacanței, potrivit unui studiu al Paravion, cel mai mare portal de turism din România.

Tot mai mulți români profită de ofertele Early Booking și își caută deja sejururi pentru concediile pe care și le-au programat pentru prima jumătate a acestui an. Astfel, numărul pachetelor early booking vândute de Paravion în ianuarie a crescut cu 40% față de aceeașilună din 2015.

Față de anii trecuți, se remarcă o creștere a ponderii celor care cumpără cât mai devreme sejururile îndestinații exotice, pentru a profita de reducerile Early Booking. Dacă în urmă cu 2 ani, doar 20% dintre cei care cumpărat vacanțe mai scumpe de 1.300 de euro de persoană apelau la Early Booking, acum s-a ajuns la situați aîn care procentul celor interesati de astfel de oferte depăşeşte 45%.

Cele mai căutate destinații exotice sunt Punta Cana, unde 11 nopţi la un hotel de 5* costă 900 euro/persoana, Tenerife - 11 nopţi la un hotel de 5* costă 1.000 euro/persoana, Thailanda - unpachet de 12 nopți de cazare la un hotel 4* costă 1.060 euro/persoana. Cei care achiziţionează acest tip de pachete până în 29 februarie beneficiază de reduceri de până la 25% din valoarea pachetului.

Potrivit companiei, circa 60% din totalul vânzărilor de pachete Early Booking au fost generate de destinațiile exotice, restul rezervărilor fiind făcute pentru vacanţe clasice de vară. De asemenea, din totalul pachetelor vândute luna trecută de agenție, 27% au fost comercializate într-o singură zi, pe 19 ianuarie.

”Tot mai mulți clienți caută destinații exotice, creșterea pe acest segment fiind de peste 50% comparativ cu luna ianuarie a anului trecut. Probabil și vremea rece din ianuarie ne ajută să vindem mai bine aceste destinații. Totodată, şi turiştii care dispun de bugete mare sunt atenţi la ofertele Early Booking în dorinţa de a face economii deoarece preferă să cheltuiască mai mult la destinaţie decât pepachetul de servicii.” declară Remus Vișan, Managing Director Paravion.

Din totalul pachetelor Early Booking disponibile în portofoliul agenției la începutul acestui an, cele mai cumpărate destinații sunt Creta, Maldive, Dubai, Punta Cana și Tenerife, rezervările pentru destinații exotice fiind făcute pentru lunile februarie - mai.
Potrivit lui Remus Vișan, cei care au optat pentru sejururile în destinații exotice precum Punta Cana, Tenerife sau Maldive, au plătit în medie 2.000 de euro pe pachetul pentru două persoane ce include cazarea la un hotel de 5 stele, înregim All Inclusive, transfer de la aeroport la hotel și bilete de avion.

Nu doar vacanțele exotice s-au vândut bine la început de an. Printre cele mai cumpărate pachete turistice prin Early Booking se numără și cele în Creta, Dubai sau Antalya, sejururile pentru pachetele charter tradiționale în Grecia sau Turcia fiind rezervate în special în lunile iulie - august.

Pentru un sejur în Creta românii au plătit, în medie, 1.400 de euro pentru un pachet de două persoane, prețul incluzând biletele de avion, cazare cu demipensiune și cazare la un hotel de 5 stele. Cei care au optat pentru pachetele Early Booking în Dubai au plătit, în medie, 1.500 de euro pentru două persoane, tariful asigurând biletele de avion și cazarea cu mic dejun la un hotel de 4 stele. Turiştii care și-au achiziționat sejururi în Antalya au plătit, în medie, 1.700 de euro pentru un pachet pentru două persoane, care include biletele de avion șicazare în regim All Inclusive la un hotel de 5 stele.


În ceea ce privește metoda de plată a pachetelor Early Booking, de regulă, clienții optează pentru plata unui avans de 30% - 50%, iar diferența o achită conform eșalonării solicitate de furnizor, potrivit reprezentanților Paravion.

Economii de peste 20% pentruvacanțe Early Booking

Conform reprezentanțior agenției, pachetele Early Booking oferă discount-uri avantajoase din partea tur-operatorilor și hotelierilor pentru toate perioadele de călătorie, considerabil mai ieftine față de prețul normal de achiziție, comparativ cu alte oferte speciale sau last minute-uri, care oferă reduceri limitate pe anumite destinații, hoteluri și date de plecare.


În prezent, pe site-ul paravion.ro, turiștii pot găsi vacanțe Early Booking la prețuri cu până la 23% mai mici. Tarifele pachetelor disponibile la început de an pe site-ul agenției pornesc de la 82 de euro de persoană, pentru 5 nopți de cazare cu mic dejun la un hotel de două stele din Lefkada, și ajung până la 2.240 euro de persoană, pentru un sejur de 14 nopți la un hotel de 5 stele din Skiathos. Tariful include transport cu avionulși mic dejun.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 06:02
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter