TURISM, CARIERE

Lufthansa concediaza 3.500 de angajati, pentru a reveni pe profit

03 mai 2012, ora 15:15 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
lufthansa.jpg
Lufthansa, cea mai mare companie aeriana a Germaniei, a anuntat ca va defiinta 3.500 de posturi administrative din operatiunile sale globale, in incercarea de a trece din nou pe profit, scrie presa internationala.

Linia aeriana face acest anunt in ciuda faptului ca s-a descurcat pe perioada de criza mult mai bine decat cei de la Air France-KLM sau British Airways.

Compania promite sa isi imbunatateasca rezultatele financiare cu 1,5 miliarde de euro pana la sfarsitul anului 2014, chiar daca marjele sunt sub presiune din cauza preturilor combustibilului, economiei slabe din Europa, dar si concurentei dure din partea companiilor low-cost si operatorilor din Orientul Mijlociu.

Compania detine o forta de munca de 117.000 de angajati in intreaga lume si planuieste ca o treime din viitoarele profituri sa fie obtinute din aceasta reducere a costurilor de personal.Pentru revenire, compania isi mai propune o imbunatatire a cooperarii dintre brandul sau principal Lufthansa si a celui low-cost, Germanwings, care ii apartine.

"Putem asigura locurile de munca pe termen lung si putem infiinta noi posturi daca reorganizam partea administrativa si acceptam reduceri de slujbe acum", a spus directorul general al companiei, Christoph Franz, citat de Reuters.

Vestea vine la o zi dupa ce Lufthansa a raportat, miercuri, dublarea pierderii operationale pentru primul trimestru, la 381 milioane de euro. Analistii se asteptau la un rezultat negativ de numai 289 milioane de euro.

Actiunile au scazut cu 2,07%, ajungand la 9,7 euro.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 18 Mai 2022, 15:16
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter