TURISM

Maria Grapini: Vrem sa crestem turismul pana la 5% din PIB

03 iulie 2013, ora 17:52 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
turisti-balea-mare.jpg
Turismul romanesc are un potential deosebit si daca la inceputul mandatului meu reprezenta circa 1,5% din PIB, doresc ca pana la finalul mandatului sa il ducem la 5%, a spus, miercuri, Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism.

ôAvem sansa sa crestem numarul de turisti prin deschiderea de noi birouri de turism in strainatate. Japonia si Dubai sunt cele doua birouri pe care le vom deschide pana la sfarsitul anului 2013 si unde vom prezenta o oferta elaborata pe profilul turistului din aceasta zona. Avem la dispozitie 55 milioane de euro pentru promovarea turistica a Romaniei si doresc sa utilizez eficient aceste fonduriö, a spus ministrul Maria Grapini.

In perioada imediat urmatoare Autoritatea Nationala pentru Turism va desemna castigatorii competitiei pentru brand-urile subsectoriale din turism.

"O conferinta nu rezolva o problema, dar creeaza cadrul de discutie intre parteneri. Ne bazam pe resurse, pe reglementari, pe un parteneriat public-privat prin care sa punem in practica strategia pe turism. De altfel, Codul de Etici in Turism al Organizatiei Mondiale a Turismului a fost semnat astazi de reprezentantii industriei turistice din Romania. De aici incep eforturile noastre comune pentru dezvoltarea unui turism sustenabil si responsabil", a precizat Maria Grapini.In anul 2013, reprezentantii ANT asteapta cresteri semnificative in ceea ce priveste veniturile din turism. Pana in prezent s-au certificat inca cinci statiuni balneo, iar zece sunt in curs de certificare.

In toamna anului 2013, Romania va candida sa devina unul din cei 33 de membri a Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului.

"Vrem sa ajutam ca Romania sa devina o poveste de succes din care si OMT sa faca parte. Romania si-a castigat un rol bine meritat in organizatia noastra si are tot respectul nostru", a spus Taleg Rifai, secretar general al OMT, citat de Agerpres.

Romania detine Presedintia Organizatiei Mondiale a Turismului prin decizia adoptata in data de 23 octombrie 2012, la Campeche (Mexic), unde a avut loc cea de a 94-a sesiune a Consiliului Executiv al OMT.

Romania are o traditie de aproape 40 de ani in OMT, tara noastra fiind membru fondator al OMT in 1975.

Citeste si: Numarul turistilor sositi in Romania a crescut cu doar 1% in luna mai
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 07:52
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter