TURISM

Misterele templului care reiese la suprafata dupa mai multe decenii sub apa

20 octombrie 2015, ora 01:01   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
templu.jpg
Un templu dat uitarii, care a stat sub apa timp de mai multe decenii, se ridica acum brusc la suprafata. Afla ce mistere ascunde lacasul de cult vechi de aproape jumatate de mileniu.

Templul Santiago din Mexic revine la viata. Lacasul de cult construit in secolul al 16-lea a fost scufundat intr-un baraj de acumulare in anii 1960.

El a fost abandonat in 1770, din cauza izbucnirii epidemiei de ciuma. Acum revine la viata, datorita secetei care s-a instalat in sudul Mexicului si care a scazut nivelul apei cu aproape 25 de metri.

Templul care "s-a ridicat" din adancuri poate fi vizitat cu ajutorul unor barci, potrivit Insider.DailyBusiness Video: Templul Santiago

This forgotten temple was buried underwater for decades. Now it's suddenly rising from the deep!

Posted by INSIDER on Monday, October 19, 2015


Pescarii locali ii duc pe turisti sa viziteze templul pe raul Grijalva, unde a fost ridicat in 1966 un baraj pentru a fi creat lacul de acumulare Nezahualcoyotl. De cand a fost construit barajul, biserica a reusit sa iasa de doua ori de sub apa.  

Inalt de 16 metri, lacasul cunoscut drept Templul Santiago sau al Quechula a fost construit de conquistadorii spanioli in aceasta zona deoarece se afla la intersectia unor rute importante utilizate de acestia.  

"Scopul construirii bisericii a fost sa atraga un numar mare de enoriasi, dar nu a fost atins niciodata. Probabil ca nu a avut nici macar un preot care sa deserveasca special acest lacas", a spus arhitectul Mexican Carlos Navarrete pentru AP News, potrivit Bored Panda.  

Biserica este de asemenea inconjurata de ruinele orasului scufundat Quechula.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
moalesipufos a spus:
20/10/2015 08:14
Corectare: Este vorba despre o biserica si nicidecum despre un templu.
 
Eugeniu Stanciulescu a spus:
28/10/2015 19:07
La noi sunt multe astfel de localitati inundate si scufundate datorita construirii unor bataje, Ada Kale Colibita sunt numai cateva din multimea de sate mutate.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 14 Iulie 2020, 05:14
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter