- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Numarul turistilor a crescut anul trecut cu 6,7% la nivel global, la peste 900 mil.

19 Jan, 13:38 • Redactia DailyBusiness
Turismul global si-a revenit puternic in 2010, stimulat de economiile emergente din Asia, Orientul Mijlociu si America. Astfel, numarul turistilor s-a majorat cu 6,7%, pana la 935 milioane, potrivit Organizatiei Mondiale a Turismului (UNWTO).
Numarul turistilor a crescut anul trecut cu 6,7% la nivel global, la peste 900 mil.

Toate regiunile au inregistrat cresteri ale sosirilor de turisti in 2010, dupa declinul global de 4% in 2009, dar Europa si Africa au crescut mai lent, relateaza CNN.

Numarul turistilor care au vizitat regiunea Asia a crescut cu 13% anul trecut, atingand un nou record de 204 milioane. In acelasi timp, Orientul Mijlociu a fost vizitat de 60 de milioane de turisti straini, mai mult cu 14% fata de anul 2009, conform UNWTO.

Anul trecut, 151 de milioane de turisti au vizitat America, in crestere cu 8% fata de anul 2009. Crestere mai puternica a fost in America de Sud, dar imbunatatirea economiei americane a ajutat, de asemenea, la imbunatatirea rezultatelor din regiune.

Totodata, numarul turistilor care au vizitat Africa s-a majorat cu 6%, pana la 49 milioane, regiune sustinuta de evenimente, precum Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud.

Europa, destinatie importanta pentru turismul international, a crescut cu doar 3% in 2010, la 471 de milioane de turisti, din cauza norului de cenusa aparut dupa eruptia vulcanica din Islanda si a incertitudinii economice care afecteaza zona euro.

UNWTO se asteapta ca evolutia pozitiva sa continue si un 2011, dar intr-un ritm mai lent, estimand o crestere de 4-5%.

Aceste cifre reprezinta numarul persoanelor care au calatorit in alte tari si nu a fost luat in evidenta turismul intern.