- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Orient Express-ul, trenul familiilor bogate, a sosit astazi in Romania

31 Aug, 12:21 • elena.olteanu
Renumitul tren istoric Orient Express, care pleaca din Paris cu 96 de turisti din mari familii bogate si celebre, va sosi astazi, in jurul orei 14:00, in Gara de Nord din Bucuresti.
Orient Express-ul, trenul familiilor bogate, a sosit astazi in Romania

Trenul de lux are destinatia Istanbul.

Turistii, care provin din toata lumea, platesc pentru o astfel de calatorie in jur de 8.000 de euro, a declarat pentru DailyBusiness.ro Gheorghe Fodoreanu, fost presedinte ANAT, care se ocupa de aducerea turistilor straini in tara.

Pasagerii trenului au sosit luni dimineata in Gara Sinaia pentru a vizita Castelul Peles si Manastirea Sinaia, iar in Bucuresti vor face un tur de oras si se vor caza la hotelul Hilton.

Acestia se vor reintoarce in Romania pe 5 septembrie, unde vor mai sta o noapte tot la hotelul Hilton din Capitala.

Trenul de lux are o capacitate de aproximativ 20 de vagoane si este in prezent ocupat in proportie de 100%.

Orient Express este numele unei linii feroviare de distanta lunga
pentru pasageri, care a fost initial operata de Compagnie Internationale des Wagons-Lits (Compania Internationala de Vagoane de Dormit). Ruta ei s-a schimbat de multe ori. Desi originalul Orient Express a fost o simpla linie feroviara internationala, numele ei a devenit sinonim cu notiunea de calatorie luxoasa.

Primul tren Orient Express a fost pus in circulatie la 5 iunie 1883 si a unit Parisul de Constantinopole, potrivit wikipedia.org.