- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Planul de investitii al lui Florin Vlas pe 2010: Hoteluri romanesti in valoare totala de 20 milioane de euro

15 Dec, 16:40 • elena.olteanu
Omul de afaceri Florin Vlas, care este in negocieri avansate pentru achizitia a doua hoteluri in Dubai prin intemediul firmei sale Voiajor SRL din Targu Mures, nu se va opri din achizitii nici anul urmator, cand are un buget de peste 20 mil. euro pentru hoteluri din Romania, a declarat pentru DailyBusiness.ro fiul omului de afaceri, Dacian Vlas, care detine 40% din companie.
Planul de investitii al lui Florin Vlas pe 2010: Hoteluri romanesti in valoare totala de 20 milioane de euro

Acesta anunta pentru anul urmator posibile achizitii in orase ca Timisoara, Brasov, Cluj, Bucuresti, Constanta.

Recent, Florin Vlas, care se regaseste in Top 300 Capital, a mai achizitionat recent de la omul de afaceri Josef Goschy o unitate hoteliera din Targu Mures, clasificata la 2 stele. Cele doua parti implicate in tranzactie au convenit sa nu ii faca publica valoarea.

De ce face achizitii familia Vlas intr-o perioada dificila economic

„Nu consider ca este o perioada riscanta, ci una buna pentru investitii. Noi negociem pentru aceste hoteluri (din Dubai – n.r.) de circa 1 an si bine am facut ca am amanat putin, pentru ca preturile au scazut acolo fata de anul trecut cu circa 20-25%”, a spus Dacian Vlas.

Pretul celor doua unitati din Dubai, clasificate la 4 si 5 stele, cu o capacitate totala de circa 290 de camere, este estimat la circa 8-9 mil. euro, iar tranzactia s-ar putea finaliza la inceputul anului urmator.

„Intr-adevar acum turismul este in scadere, insa in Dubai nu o sa moara niciodata. In ciuda problemelor financiare cu care se confrunta acum Dubaiul, cred ca turismul nu va suferi”, a mai spus acesta.

Cele doua hoteluri apartin in prezent unor fonduri de investitii.

Familia Vlas mai detine in Dubai, printr-un parteneriat, o alta unitate hoteliera.

Compania Voiajor, care a avut afaceri de peste 10 mil. lei si profit de 420.000 lei anul trecut, mai detine hotelurile Voiajor si Business in Tg. Mures.

Actionarii firmei Voiajor sunt Florin Vlas si Silvia Vlas, cu cate 10% din actiuni, Ramona Vlas si Dacian Vlas, fiecare cu cate 40% din actiuni.