- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Portalurile de vanzari de bilete de avion au rezervat cu pana la 65% mai multe bilete in noiembrie-decembrie decat in 2009

06 Jan, 12:36 • emanuel.ceciu
Portalurile de vanzari de bilete de avion au profitat din plin de perioada sarbatorilor de iarna, migrarea clientilor de la agentii traditionale spre cumparaturi online precum si investitiile in platformele tehnologice ducand la o crestere a vanzarii de bilete cu peste 20% in noiembrie-decembrie fata de aceeasi perioada a anului trecut. Vezi ce statistici au oferit site-uri precum Decoleaza.ro, ParAvion.ro sau Vola.ro.
Portalurile de vanzari de bilete de avion au rezervat cu pana la 65% mai multe bilete in noiembrie-decembrie decat in 2009

In cazul Decoleaza.ro, numarul rezervarilor inregistrate pe site la final de an a inregistrat o crestere de circa 20%, cresterea datorandu-se in mare parte evolutiei bazei de clienti dar si familizarii consumatorilor de pe piata interna cu achizitionarea produselor online. Antoniu Iubak, marketing manager al Decoleaza.ro a subliniat ca a sesizat un interes mai ridicat decat in anii anteriori pentru destinatii externe – Viena, orase din Italia, Bulgaria sau Spania.

Decoleaza.ro este operat de compania Business Travel Turism. In 2009, compania a generat afaceri de circa 8,3 mil. euro, in scadere de la 9 mil. euro in 2008, si profit de circa 500.000 euro.

Site-ul ParAvion.ro, detinut pana in iulie 2010 de Millennium Tour, a fost achizitionat la acea data de Happy Tour. Oficialii companiei spun ca aceasta tranzactie s-a dovedit a fi de bun augur. „In noiembrie-decembrie s-au emis cu 30% mai multe bilete decat in aceeasi perioada a lui 2009. Am sesizat, in ciuda crizei economice, tendinta internautilor de a utiliza site-ul pentru a rezerva bilete de avion first class si business class, deci o cerere sporita de servicii din partea romanilor bogati si a oamenilor de afaceri”, conform lui Remus Visan, director adjunct Paravion Tour SRL.

Daniel Truica, managing director la Vola.ro, subliniaza ca in perioada noiembrie-decembrie 2010 s-au procesat prin site-ul amintit 4.350 de bilete de avion, crestere cu circa 65% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

In 2010 compania a generat afaceri de circa 6 mil. euro, in crestere cu 46% fata de 2009. „Pentru 2011 estimam o crestere de 40%, datorita unor inovatii tehnologice la vanzarea de bilete de avion si lansarea unor noi produse. Ritmul accelerat de migrare a clientilor de la agentii traditionale la cumparaturi online va ajuta de asemenea Vola.ro”, a mai spus Truica.

Dumneavoastra ati realizat rezervari pe site-uri de profil? Relatati-ne experientele avute!