TURISM, NEW MEDIA

Portalurile de vanzari de bilete de avion au rezervat cu pana la 65% mai multe bilete in noiembrie-decembrie decat in 2009

06 ianuarie 2011, ora 12:36, autor(i): Alex Goaga   | 3 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
ParaVion.ro: In ciuda crizei economice, am remarcat o cerere mai mare pentru bilete first si business class
ParaVion.ro: In ciuda crizei economice, am remarcat o cerere mai mare pentru bilete first si business class
Portalurile de vanzari de bilete de avion au profitat din plin de perioada sarbatorilor de iarna, migrarea clientilor de la agentii traditionale spre cumparaturi online precum si investitiile in platformele tehnologice ducand la o crestere a vanzarii de bilete cu peste 20% in noiembrie-decembrie fata de aceeasi perioada a anului trecut. Vezi ce statistici au oferit site-uri precum Decoleaza.ro, ParAvion.ro sau Vola.ro.
In cazul Decoleaza.ro, numarul rezervarilor inregistrate pe site la final de an a inregistrat o crestere de circa 20%, cresterea datorandu-se in mare parte evolutiei bazei de clienti dar si familizarii consumatorilor de pe piata interna cu achizitionarea produselor online. Antoniu Iubak, marketing manager al Decoleaza.ro a subliniat ca a sesizat un interes mai ridicat decat in anii anteriori pentru destinatii externe - Viena, orase din Italia, Bulgaria sau Spania.

Decoleaza.ro este operat de compania Business Travel Turism. In 2009, compania a generat afaceri de circa 8,3 mil. euro, in scadere de la 9 mil. euro in 2008, si profit de circa 500.000 euro.

Site-ul ParAvion.ro, detinut pana in iulie 2010 de Millennium Tour, a fost achizitionat la acea data de Happy Tour. Oficialii companiei spun ca aceasta tranzactie s-a dovedit a fi de bun augur. "In noiembrie-decembrie s-au emis cu 30% mai multe bilete decat in aceeasi perioada a lui 2009. Am sesizat, in ciuda crizei economice, tendinta internautilor de a utiliza site-ul pentru a rezerva bilete de avion first class si business class, deci o cerere sporita de servicii din partea romanilor bogati si a oamenilor de afaceri", conform lui Remus Visan, director adjunct Paravion Tour SRL.Daniel Truica, managing director la Vola.ro, subliniaza ca in perioada noiembrie-decembrie 2010 s-au procesat prin site-ul amintit 4.350 de bilete de avion, crestere cu circa 65% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

In 2010 compania a generat afaceri de circa 6 mil. euro, in crestere cu 46% fata de 2009. "Pentru 2011 estimam o crestere de 40%, datorita unor inovatii tehnologice la vanzarea de bilete de avion si lansarea unor noi produse. Ritmul accelerat de migrare a clientilor de la agentii traditionale la cumparaturi online va ajuta de asemenea Vola.ro", a mai spus Truica.

Dumneavoastra ati realizat rezervari pe site-uri de profil? Relatati-ne experientele avute!
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
dan a spus:
10/01/2011 22:07
acuma imi dau seama ca in Romania multe afaceri se bazeaza pe prostia populatiei... care e logica sa cumpar bilete cu 15-25 de euro mai scumpe de pe aceste site-uri (taxa de emitere) si sa nu ma duc direct pe site-urile companiilor aeriene sa le iau direct de acolo?.... sa vinzi 5000 bilete inseamna un profit scurt de 125.000 euro stand intr-un fotoliu intr-o garsoniera de la etajul 10... asta da afacere si bravo lor ca inca se mai poate prospera asa avand la baza prostia si lenea romanilor... daca tot ai card si il bagi la inaintare sa cumperi bilete, si sa zicem ca pe portalul www......ro vezi un bilet de 100 euro la blue air sau orice alta companie, la care dai next si pretul se face 125 (fara sa adaugam bagaje si alte servicii), de ce nu zici multumesc frumos pentru informatie, te duci apoi direct pe site-ul companiei si il iei direct de acolo cu 25 de euro mai putin?... cei care detineti aceste portaluri nu va chinuiti sa ma combateti, cunosc la perfectie fenomenul si pot dezvalui si alte detalii sau sa invat lumea sa evite atatea si atitea costuri adaugate la preturile oferite de companiile aeriene (anumite carduri, anumite site-uri externe fara taxe de emitere - sau cu numai 5 euro, care au implementate chiar si cursele blue air, etc).
 
12/01/2011 13:15
Dan, intradevar, prostia poate fi in crestere, insa cred ca din ce in ce mai multi au inteles ca in cazul lowcost-urilor, cel mai mic pret e direct la compania aeriana. Astfel se explica cresterea pe care o am pe LowCostRoutes.com - unde ofer informatii despre toate zborurile, insa nu vand bilete, ci trimit oamenii direct la compania aeriana. Iar oamenii au inteles ca "important e sa stii cine zboara acolo unde vrei sa ajungi", asa ca revin!
 
Jordi a spus:
27/01/2011 10:04
D-le Dan, aveti dreptate doar partial; nu toate site-urile companiilor aeriene vind fara taxa de emitere.
Ea nu exista DOAR in cazul companiilor low cost, restul companiilor au taxa de emitere.
Eu imi cumpar de pe site-uri din afara cu taxe 0.
Pentru domnul cu siteul de low cost , este o "caricatura" de site care trimiteti si va luati comision din vanzare; nu va mai dati fata mare ca nu este asa.
Macar nu aveti decenta sa investiti in solutii ok; Exemplu: Vreau sa zbor la Madrid, si stiu ce companii zboara, dar care companie are pretul mai mic ?
Sa verific 30 de site-uri sau sa ma uit doar pe unul si sa aleg varianta cea mai buna pentru mine !
D-le Dan, pentru aceasta "serviciu"exista siteuri care fac acest lucru in toata lumea: expedia, opodo.
Sa inteleg ca dvs. va convine sa cautati o ora pe 40 de site-uri cum sa ajungeti in SUA in loc sa intrati pe un singur site care sa faca el comparatia si sa va sugereze cea mai buna varianta de calatorie....
Dar banuiesc ca va uitati pe site-uri care fac munca pentru dvs. si apoi fugiti repede pe site-ul companiei.
Dar surpriza, acolo se cumpara cu cardul imediat exact ca la low cost; nu se rezerva......
Deci pentru acesti X euro (taxa de emitere) , ei va compara preturile, va gasesc cea mai buna varianta, va rezerva biletul, aveti un nr. de zile timp de gandire ....
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 24 Mai 2022, 02:35
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter