TURISM

Prejudecatile care iti pot strica vacanta

02 iulie 2016, ora 00:37 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Caraibe 2.jpg
Vara este principalul sezon de vacanță pentru turiștii români, care de multe ori sunt influenţaţi în alegerea destinaţiei de prejudecăţi.  Vezi cum îţi pot strica acestea sejurul.

Pentru a veni în ajutorul românilor care călătoresc în destinații exotice vara aceasta, specialiștii Eturia au strâns o serie de sfaturi utile pentru ca vacanța lor să nu se transforme într-un fiasco.

1. Alegeți destinația de vacanță în funcție de ceea ce vă doriți, nu în funcție de ceea ce este la modă

Trenduri există în toate industriile, însă atunci când vine vorba despre vacanță, este riscant să urmezi doar ‘moda’. Sfatul specialiștilor de la Eturia este să cercetezi toate ofertele disponibile pe piață și să alegi ceea ce simți că se potrivește cel mai bine. Discută cu un consultant în turism pentru a primi cea mai bună recomandare. Poți greși ghidându-te după prejudecăți.

„Cele mai des întâlnite prejudecăți sunt cele legate de buget versus destinația aleasă. Turiștilor nu le vine să creadă atunci când le explicăm că un sejur în Mauritius sau Republica Dominicană poate fi la un preț similar cu o vacanță într-o destinație europeană sau în Turcia”,a declarat Alexandra Pârvu, Marketing Manager Eturia.
 2. Nu lăsați să primeze criteriul prețului

Deși prețul este de cele mai multe ori criteriul principal al turiștilor români, sfatul Eturia este ca turiștii români să încerce să vadă dincolo de acesta sau să înțeleagă termenul de preț corect. Oricât ne-ar plăcea să credem că putem găsi vacanțe excepționale la prețuri mici, realitatea este că în final vom avea parte de experiența pentru care am plătit.

Chiar dacă te bucuri de un preț mai mic în momentul achiziționării unei vacanțe, vei regreta probabil că ai ales o economie de câteva zeci de euro în detrimentul unui zbor mai scurt, a unui hotel mai bun sau a unor mese tradiționale. Încă de la început turistul trebuie sa întrebe agenția care este prețul final al vacanței pentru a evita adăugarea taxelor sau a altor costuri neprevăzute.
 

3. Calitatea și mai puțin cantitatea


Vacanța perfectă este cea în care ai parte de servicii de calitate, axate pe nevoile și dorințele tale și ale celor alături de care călătorești. Înainte de a-ți planifica vacanța, discută cu agentul de turism despre pasiunile tale și, eventual, despre cele ale familiei tale, iar aceștia te vor ajuta să identifici pachetele turistice care includ activitățile voastre preferate.

4. Căutați agențiile de turism care au testat destinația sau produsul turistic pe care îl vând

Sugestiile și recomandările pe care le primiți de la agenții de turism care au vizitat destinațiile pe care vi le recomandă sunt mult mai relevante decât informațiile pe care le găsiți pe internet.

5. Acordați o importanță deosebită hotelului

În cele mai multe destinații turistul are zeci de opțiuni de cazare prezentate pe diverse site-uri de vânzări online, însă multe dintre hoteluri sunt prezentate într-o lumină mai bună decât este cazul.

6. Rezervați-vă biletul de avion printr-o agenție de turism

Astăzi este destul de simplu să îți faci o rezervare de bilet de avion online. Trebuie însă să știi că sunt câteva riscuri pe care ți le asumi. în cazul în care avionul întârzie sau se anulează zborul ai riscul de a pierde toți banii pentru serviciile plătite la destinație. În momentul în care rezervi cu o agenție de turism aceasta se ocupă de toate aspectele, de la rerutarea pe altă companie aeriană, la preluarea riscului pentru anularea de servicii la sol. Poți face o economie rezervând singur, dar te poți trezi în situația de a pierde întreaga vacanță.  

Principalele destinații pentru care au optat clienții Eturia în ultimii 9 ani sunt Republica Dominicană, Thailanda, Cuba, Indonezia, Peru, SUA, Mauritius, Tanzania și Maldive. În medie 60% dintre aceștia au preferat circuitele turistice, în timp ce 40% au ales sejururile la plajă.  
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 17 Aprilie 2021, 02:05
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter