TURISM

Qatar investeste 65 mld. $ in pregatirile pentru Cupa Mondiala din 2022

16 decembrie 2010, ora 11:24 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Stadionul International Khalifa din Qatar (Foto: Wikipedia)
Stadionul International Khalifa din Qatar (Foto: Wikipedia)
Qatar va investi circa 65 miliarde de dolari in pregatirile pentru Cupa Mondiala din 2022, potrivit estimarilor facute de analistii Merrill Lynch, citate de Bloomberg.
Emiratul arab a promis Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA) ca va dubla numarul unitatilor de cazare la 84.000 si va construi totodata retele de metrou si de transport feroviar, in care va investi 25 milioane de dolari, potrivit sursei citate.

Pentru Cupa Mondiala din 2022, Qatar-ul va construi noua stadioane si va restaura altele trei, avand in plan echiparea lor cu aparate de aer conditionat care sa functioneze pe baza de energie solara, avand in vedere ca pe timpul verii temperaturile pot ajunge la peste 50 de grade celsius.

De asemenea, pentru a facilita transportul Qatar-ul va construi un aeroport, un port si un pod de 40 de kilometri care va face legatura cu statul vecin Bahrain.Prin comparatie, Africa de Sud a cheltuit 11,4 miliarde de dolari pentru Cupa Mondiala din 2010.

Peste 50% din veniturile Qatar-ului provin din exporturile de gaze naturale.

Cele mai multe dintre pregatirile pentru Cupa Mondiala vor fi finalizate in urmatorii sapte ani, potrivit guvernului, care va acoperi intre 70 si 80% din cheltuieli.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 18 August 2022, 19:52
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter