TURISM

Salina Turda, promovata in revista Smithsonian

26 martie 2014, ora 15:35 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
turda.jpg
Salina Turda reprezinta "un motiv in plus pentru a vizita Romania", potrivit site-ului smithsonian.com, care ilustreaza materialul in care recomanda acest obiectiv cu o serie de fotografii realizate, de-a lungul timpului, de catre turisti.

Mina de sare de la Turda a fost transformata intr-un minunat, dar ciudat parc, noteazaSmithsonian.com. Mina este un monument istoric din timpuri vechi, cand exploatarea sarii reprezenta o afacere de succes in regiune. Incepand din anul 1992, mina a fost inregistrata ca sit istoric.

Aceasta a fost transformata intr-un parc in care se gasesc cosuri de baschet, mici terenuri de golf, un lac subteran, un centru spa si multe alte facilitati. "Un motiv in plus pentru a vizita Romania", se mai spune pe site-ul smithsonian.com, potrivit Mediafax.

In perioada 2008-2010, ea a fost modernizata in urma unei investitii de aproape sase milioane de euro din fonduri europene si a fost inaugurata, in ianuarie 2010. De la deschiderea din 1992 pana in prezent, Salina Turda a fost vizitata de aproximativ 2 milioane de turisti romani si straini.Citeste si: Tratament si relaxare in "palatele de sare". Cele mai cunoscute saline (FOTO)
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 05:30
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter