TURISM

Satul romanesc care i-a luat ochii lui John din Honolulu

09 iulie 2014, ora 14:12 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
sat.jpg
Orice sat unde oamenii isi lucreaza pamantul si pastreaza vechile obiceiuri poate deveni o atractie turistica. Nu trebuie sa le aratam constructii grandioase si nici monumente de mii de ani ca sa ii cucerim pe straini.

Un exemplu vine de la un tanar din Tara Fagarasului, care aduce in fiecare an sute de oaspeti in gospodaria bunicii lui. Ii hraneste cu ciorba si tocana de cartofi si ii pofteste sa cotrobaie prin cotetul gainilor si sa asculte in tacere sunetul coasei.

Satul Ucea de Sus, din Tara Fagarasului primeste zeci de turisti straini. Ghidul lor este chiar un localnic, Iulian Cozma.
Iulian Cozma, ghid montan, nu s-ar fi gandit niciodata ca gainile ar putea deveni atractie turistica: "Personal, nu m-am gandit, pana a venit John din America, un tip nascut in Honolulu, care are o agentie de turism in Seattle si cu care am mers prima data in Ucea in 2004, acum 10 ani. Si a avut acelasi tratament si nu stiam de ce sunt asa entuziasmati si John s-a intors vreo 3 ani consecutiv si Ucea era un 'must' in program".

Casa veche a bunicii lui Iulian a devenit obiectiv turistic. Mai ales dupa ce a fost restaurata. "Nu poti pune pe aceasta casa niste scocuri din plastic sau din materile moderne. Asa ca am chemat niste tigani sa le faca, pentru ca ei sunt mesteri in prelucrarea metalului. Si tigla de pe casa e mai veche de 60 de ani", povesteste el, potrivit stirileprotv.ro.Citeste si Peisaje idilice: 3 sate din Tara Fagarasului pe care sa le vizitezi intr-un weekend
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 22 Septembrie 2020, 13:33
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter