- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Turistii straini prefera sa doarma in Hotelul de Gheata de la Balea Lac, romanii doar sa-l viziteze

05 Feb, 00:01 • valentin..nicolae
Turistii care au ales sa petreaca o noapte la Hotelul de Gheata de Balea Lac sunt in mare parte straini, reprezentand 90% din totalul celor care dorm aici, in timp ce romanii reprezinta 85% dintre vizitatori, a declarat initiatorul proiectului, Arnold Klingeis, pentru DailyBusiness.
Turistii straini prefera sa doarma in Hotelul de Gheata de la Balea Lac, romanii doar sa-l viziteze

„In general turistii aleg sa doarma doar o singura noapte in hotel si majoritatea sunt cupluri”, a declarat Arnold Klingeis.

In 2010, circa 200 de turisti au dormit in Hotelul de Gheata.

„Noi recomandam turistilor un sejur de cel mult doua nopti in hotel. De preferat este varianta – prima noapte ‘la rece’ in hotel si a doua noapte ‘la cald’ in Cabana Balea”, a adaugat seful de proiect.

Anul trecut, in timpul sarbatorilor de iarna, gradul de ocupare a fost de 75%, in timp ce in perioada similara a anului 2009, hotelul a fost ocupat in proportie de 60%.

„Gradul de ocupare a crescut cu aproximativ 20% in fiecare an”, a adaugat Klingeis, mentionand totodata ca in prezent hotelul dispune de 14 camere duble si 40 de locuri in restaurant.

Pentru Valentine’s Day, reprezentantii hotelului se asteapta la un grad de ocupare de 100%, dublu fata de anul trecut, estimare bazata pe promovarea intensiva la nivel national si international.

In ceea ce priveste valoarea investitiei in Hotelul de Gheata, aproximativ 40.000 de euro au fost alocati in 2010 pentru lucrarile de constructie si pentru campania de promovare la nivel national si international.

Pentru 2011, reprezentantii hotelului estimeaza o investitie de circa 60.000 de euro si o cifra de afaceri de 100.000 de euro, care include sponsorizari, organizare de evenimente, veniturile care provin din cazare, bilete de acces in hotel, restaurant si bar.

„Pe termen mediu urmarim sa extindem promovarea Proiectului Transilvania, din care face parte si Hotelul de Gheata, in toata Europa, Hong Kong si China si in America de Nord, prin sejururi de 3-6 zile”, a spus Klingeis.

De asemenea, initiatorul proiectului intentioneaza sa extinda complexul de gheata de la Balea Lac cu 2-3 igluuri, care sa contina fiecare cate un apartament, si sa organizeze evenimente sportive si activitati de agrement precum free biking, snowmobiling, patinaj, plimbari cu sanii trase de caini haschi, dar si clubbing.

„Cifra de afaceri a crescut pe fiecare segment, respectiv cazare hotel, vizitare si restaurant, cu 10-15% anual”, a spus Klingeis, mentionand ca rezultatele financiare pe 2010 nu pot fi facute inca publice.

In 2009 business-ul s-a ridicat la o valoare de circa 50.000 euro, peste estimarile de 40.000 de euro.

Hotelul de Gheata de la Balea Lac este deschis numai in sezonul rece, in perioada decembrie-aprilie.