- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Udrea vrea ca zona de sud a litoralului sa fie declarata zona turistica de interes national

12 Oct, 09:27 • Redactia DailyBusiness
Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, sambata, la Neptun, ca doreste ca zona de sud a litoralului sa fie declarata zona turistica de interes national, pentru a putea fi concentrate acolo resursele financiare, scrie Mediafax.
Udrea vrea ca zona de sud a litoralului sa fie declarata zona turistica de interes national

Ea a spus ca spera ca dupa finalizarea Strategiei de dezvoltare a turismului in sudul litoralului statiunile din aceasta zona sa devina si mai atractive pentru turisti.

„Avem gata strategia pentru dezvoltarea sudului litoralului. Urmeaza ca discutiile pentru inchiderea acestei strategii sa le avem cu autoritatile publice locale din Constanta si din sudul litoralului si dupa aceea sa punem aceasta strategie in dezbaterea publica pentru ca ea va fi parte integranta a Legii turismului”, a declarat Elena Udrea.

Udrea a sustinut ca are in vedere mai multe proiecte de dezvoltare a sudului litoralului si de reorganizare a statiunilor turistice, care vizeaza activitati de agrement, ce vor fi in completarea activitatilor turistice, reabilitarea bazei materiale si crearea de oportunitati pentru turisti. Printre proiectele mentionate de Elena Udrea se afla aqua-parcuri, centre de agrement sportiv, parcuri si centre balneare.

„Vom folosi resursele balneare care sunt in sudul litoralului, in Techirghiol, in Costinesti. Avem in vedere si un proiect in Mangalia, in care sa antrenam herghelia din localitate. Incercam sa aducem infrastructura de utilitati in toate statiunile. Incercam sa exploatam turismul speologic in zona Limanu si zona din sudul extrem al judetului Constanta”, a mai spus Elena Udrea.