TURISM

Vola.ro: Femeile aleg destinatia de vacanta in peste 80% din cazuri

27 octombrie 2014, ora 12:30 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
woman-shopping-online.jpg
Femeile decid in majoritatea cazurilor unde pleaca familia (sau cuplul) in concediu in strainatate si au ultimul cuvant in aproximativ 80% din cazuri, ele alegand destinatia, perioada si chiar hotelul, potrivit unui studiu al Vola.ro, cel mai mare portal de turism online din Romania.

Conform studiului, in aproape 60% din cazuri, femeile sunt cele care, in mod direct,  achizitioneaza sau fac o cerere catre agentia de turism, dar, pe de alta parte, se implica si in achizitiile facute de sot sau partener.

"Femeile decid unde se pleaca in vacanta. De cele mai multe ori se intampla ca barbatii, atunci cand vor sa cumpere o vacanta, sa amane achizitia pana se pot consulta cu sotiile. Femeile pun mai multe intrebari agentilor de turism si sunt mult mai informate in legatura cu destinatia, obiectivele turistice etc., fata de barbati, care decid in functie de criterii mai „tehnice”, cum ar fi pretul sau numarul de stele al hotelului", a declarat Ioana Balanescu, Manager Travel Vola.ro.  

Acelasi studiu mai arata ca aproximativ 59% dintre cei care cumpara vacante online locuiesc in Bucuresti, iar pe urmatoarele trei locuri se situeaza cei din Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara.  "In ultimii ani a crescut ponderea provinciei pentru ca s-au introdus mai multe zboruri de pe aeroporturile din tara, mai ales low-cost-uri. Astfel, si pentru cei din afara Bucurestiului a devenit mai comod si mai ieftin sa calatoreasca. In trecut, acestia erau nevoiti, in multe cazuri, sa vina in Capitala ca sa poata pleca cu avionul in vacanta in strainatate", a mai spus Ioana Balanescu.  

Valoarea medie a unei cumparaturi pentru un pachet turistic (vacanta/city break) este de 524 de euro, adica 262 de euro de persoana. Cel mai important segment de turisti (51%) il reprezinta persoanele intre 25 si 34 de ani. Pe locul 2 (20%) sunt cei cu varste intre 35 si 44 de ani, urmati de categoria 18-24 de ani (14%), peste 55 de ani (8%) si 45-54 de ani (7%).  

In functie de numarul de stele al hotelurilor la care se cazeaza, 69,38% dintre turisti aleg unitatile de trei stele, 26,68% merg la patru stele, 2,8% se cazeaza la cinci stele, 0,56% la doua stele si 0,58% dorm in apartamente.   Tinerii cu varste de pana in 34 de ani cauta hoteluri de trei stele, iar hotelurile de 4-5 stele, precum si apartamentele, sunt cerute de cupluri cu varste de peste 35 ani sau familii cu copii (in cazul apartamentelor).

Tinerii cumpara mult mai multe city-break-uri, iar cei peste 35 sunt mai degraba interesati de vacante de sapte zile sau mai mult in destinații precum Turcia, Grecia sau Bulgaria.  

"Numarul mediu de pasageri per pachet este de 2,2. Asta inseamna ca cele mai multe achizitii se fac per cuplu. Dar exista si pachete single vandute sau cupluri care calatoresc cu copil/copii. Numarul de persoane per pachet creste odata cu varsta", a mai spus Ioana Balanescu.  

Vola.ro a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 107,4 milioane de lei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 27 Septembrie 2020, 23:02
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter