- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Toyota suspenda productia in cinci fabrici din Europa

13 Apr, 09:33 • Redactia DailyBusiness
Constructorul auto nipon Toyota a anuntat ca la sfarsitul lunii aprilie va suspenda activitatea in cinci fabrici din Europa, din cauza intreruperii aprovizionarii cu piese din partea furnizorilor din Japonia, relateaza Wall Street Journal.
Toyota suspenda productia in cinci fabrici din Europa

Decizia conducerii Toyota vine dupa ce la inceputul lunii aprilie, producatorul a suspendat activitatea in cateva fabrici din America de Nord.

Astfel, Toyota se aliniaza rivalilor sai, Nissan si Honda, care au suspendat la randul lor productia in cateva fabrici din Europa.

Nissan intentioneaza ca la sfarsitul lunii aprilie sa inchida temporar fabrica din Marea Britanie, in timp ce Honda a incetinit ritmul productiei in aceeasi regiune.

Toyota va inchide cele cinci fabrici pana in luna mai.

Constructorul va suspenda productia in trei fabrici de autovehicule din Marea Britanie, Turcia si Franta si in doua fabrici de motoare din Polonia si Marea Britanie.

Compania nu intentioneaza sa suspende productia in fabricile din Cehia si Rusia, cu toate ca unitatile se bazeaza pe componentele trimese de furnizorii niponi, relateaza sursa mentionata.