BURSE

Cat vrea sa castige statul din vanzarea a 15% din Romgaz

25 iulie 2013, ora 16:33   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Romgaz2.jpg
Ministerul Economiei vrea sa obtina 600 milioane euro din vanzarea pe bursa a 15% din actiunile Romgaz Medias, in noiembrie, si ia in calcul o listare duala, la Bucuresti si Varsovia sau Londra.

"In noiembrie suntem hotarati sa lansam listarea Romgaz. Lucrurile sunt ceva mai simple, pentru ca pe piata de capital este perceputa ca un foarte bun plasament. Suma de 600 milioane de euro pentru 15% este putin cam mare pentru posibilitatile pietei de capital, de aceea analizam o listare duala, la BVB si alternativa fie la Londra, fie la Varsovia", a declarat joi, Gabriel Dumitrascu, seful Directiei de privatizare din Departamentul Energie al Ministerului Economiei.

Listarea la bursa a Romgaz, companie controlata de stat, a fost amanata de mai multe ori in ultimii ani, la fel cum s-a intamplat si cu alte companii din portofoliul statului.

Dumitrascu a adaugat ca listarea Romgaz la Varsovia ar avea avantaje pentru ca piata de capital poloneza este "interesanta, ajunsa la maturitate si efervescenta", dar si dezavantajul apropierii geografice de Bucuresti. Totusi, Dumitrascu apreciaza ca Romgaz ar putea sa intre in indicele bursei de la Varsovia si astfel ar avea vizibilitate, noteaza Mediafax.Romgaz a finalizat recent o investitie la Cojocna, judetul Cluj, unde va fi pus in productie grupul de sonde in scopul valorificarii gazelor naturale in alt mod decat cel traditional, prin alimentarea a doua grupuri electrice cu puteri de 1,4 MW.

Profitul net realizat de Romgaz in 2012 a fost de 1,24 mld. lei, inregistrand o crestere de circa 20% fata de realizarile anului 2011. Cifra de afaceri realizata in 2012 este de 3,84 mld. lei.

Citeste si: Cati bani aduce Romgaz in vistieria statului
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ion popescu a spus:
26/07/2013 18:07
Vise de amatori, daca obtine 400 mil eur sa zica mersi...
 
mircea a spus:
29/07/2013 09:13
Statul e varza,azi maine nu mai are chiloti pe c-ur si nu va mai exista.Romania va deveni un teritoriu nedefinit in care multinationalele isi vor face mendrele.Si cu gazelle de sist numai la romani e voie sa fie exploatate.Ma intreb,Ponta,Basescu,Antonescu si toata clica de politicieni,nu se gandesc la mediul in care vor trai copii si nepotii lor?Niste sa traiti am inteles,pozitie de slugi in fata altor sefi de state si de multinationale.Stramosii au dorit neatarnarea,actualii o dau pe nimica,sii zic success!!!Saraca ROMANIE sarac popor ROMAN !
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 12 Iulie 2020, 18:35
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter