BURSE

Ce dividende le propune Romgaz actionarilor

27 martie 2014, ora 11:05 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
romgaz.jpg
Romgaz Medias (SNG) propune actionarilor distribuirea de dividende in valoare cumulata de 990,6 milioane lei (221,9 milioane euro), cu 7,15% sub cele acordate anul trecut de producatorul de gaze naturale.

Conducerea companiei propune actionarilor un dividend brut de 2,57 lei/actiune, care raportat la cel mai recent pret al actiunilor Romgaz la bursa, de 33,49 lei, confera un randament de 7,67%.

Compania a distribuit actionarilor un dividend brut de 27,68 lei/actiune, insa atunci numarul de actiuni era mai mic, iar valoarea nominala era de 10 lei/titlu. inaintea listarii, AGA a decis scaderea valorii nominale de la 10 lei la 1 leu si cresterea numarului de actiuni de zece ori, capitalul social ramanand acelasi.

Astfel, raportat la numarul de actiuni din prezent, dividendul brut de anul trecut ar fi de 2,768 lei/titlu, informeaza Mediafax.Profitul producatorului de gaze a scazut anul trecut cu aproape 17%, pana la 931 mil. lei (211 mil. euro), iar cifra de afaceri a crescut cu 1,5%, la 3,9 mld. lei (881 mil. euro) si cantitatile de gaze interne si din import livrate s-au redus.

"Desi pretul gazelor din productia interna s-a majorat cu 15% fata de pretul de livrare al anului anterior, cifra de afaceri a societatii a crescut doar cu 1,5%, datorita diminuarii cantitatilor de gaze interne si din import livrate. Reducerea cantitatilor de gaze livrate din import se datoreaza atat scaderii cererii de consum pe piata de gaze naturale, cat si prevederilor Ordinului ANRE nr.24/2013  conform caruia producatorii de gaze naturale nu mai au obligatia sa livreze gaze in amestec intern cu import", se arata intr-un raport al companiei

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 19 Septembrie 2019, 01:33
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter