- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Guvernul pregateste listarea Romgaz

11 Oct, 08:16 • Redactia DailyBusiness
Intervalul de pret pentru oferta publica secundara initiala de la Romgaz va fi, cel mai probabil, aprobat in sedinta de Guvern de saptamana viitoare, sustin surse apropiate situatiei.
Guvernul pregateste listarea Romgaz


Subscrierea ofertei prin care statul vinde pe Bursa de Valori Bucuresti un pachet de pana la 15% din actiunile Romgaz trebuie sa se incheie pana pe 9 noiembrie, data la care expira termenul de 135 de zile de la ultima auditare a rezultatelor financiare ale Romgaz, mai spun sursele noastre. Astfel, startul ofertei trebuie dat pana cel tarziu pe 28 octombrie, conform surselor citate.

Se pare ca autoritatile au hotarat ca oferta Romgaz sa aiba doar doua transe – una pentru retail si una pentru investitorii institutionali. Mai multe surse ne-au spus ca autoritatile vor sa aplice un mecanism prin care un procent de 5% din transa investitorilor institutionali sa poata fi transferat pe segmentul investitorilor de retail daca transa destinata micilor investitori va fi suprasubscrisa intr-o proportie de doua ori mai mare decat cea alocata investitorilor institutionali, anunta Bursa.ro