CARIERE

De la Little London la Avenor College, cu investitii de 3 mil. euro (Foto)

03 septembrie 2013, ora 17:45, autor(i): Andra Troasca   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
2013-09-03 12.41.59.jpg
Scoala Little London din vecinatatea ansamblului rezidential Greenfield a finalizat procesul de rebranding, numindu-se acum Avenor College. Vezi de ce a fost nevoie de un nou brand, cat a costat repozitionarea, ce investitii s-au facut in campus, care e profilul parintilor si cum invata elevii.

Initial, a fost deschisa, in 2003, gradinita Wonderland, care din 2007, o data cu inaugurarea scolii, a trecut la noul nume, Little London.

Treptat, banii incasati au fost rulati in noi investitii, din moment ce nicio institutie de invatamant nu poate functiona ca un SRL, vizand profit, a explicat pentru DailyBusiness.ro Diana Segarceanu, directorul executiv al Avenor College. Asa ca scoala s-a dezvoltat. Acum exista 3 corpuri de cladiri, unde functioneaza o gradinita si o scoala cu clasele I-VIII, o cladire de activitati multifunctionale (sport, teatru, pian, sah etc.), doua terenuri de sport urmand ca in 2015 sa fie inaugurat si un liceu. Una dintre cladiri, cea veche, are 900 metri patrati si o capacitate de 6 clase, cealalta, noua, are 3.000 mp si o capacitate de 21 de clase.

Dupa ce va fi inaugurat liceul, numarul elevilor va creste cu 150, de la 210 in acest moment. Gradinita numara acum 210 copii, cu varste incepand de la 2 ani. Investitia in extindere va ajunge astfel la 3 milioane euro.

Acum, campusul este amplasat pe un teren de 4.300 metri patrati, in mare parte achizitionat de la compania Impact, dezvoltatorul ansamblului Greenfield.

De aceea s-a vrut un alt brand, pentru ca Little London nu mai era potrivit pentru elevii de la scoala generala si liceu, vechiul nume si vechea identitate fiind depasite de realitate, dupa cum spune Diana Segarceanu. Procesul de rebrandingul a costat 20.000 euro, a fost inceput in primavara acestui an si a fost realizat de Storience.

Galerie Foto
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
Profesori greu de gasit, manuale alternative adaptate vremurilor

Momentan, aici lucreaza 70 de cadre didactice, cu o medie de varsta de 27 de ani. Potrivit Danei Papadima, directorul educational al scolii, acestia sunt foarte greu de recrutat, din motive ce tin in special de inadaptare la nou. In medie, din 100, raman 4. Cei mai multi pica testul practic lucrul cu copiii. "Practic, la noi se face o recrutare permanenta", spune Dana Papadima.

Salariul mediu al unui profesor este de 2.500 de lei, insa sunt 7 trepte salariale, incepand cu voluntarii, a spus Diana Segarceanu.

Potrivit directorului educational al scolii, se folosesc manuale romanesti noi, inca neoficiale, pentru ca o licitatie in acest sens nu s-a mai facut de 10 ani. Unii dintre aceeasi autori care au realizat pana acum manualele oficiale s-au mobilizat si au facut alte manuale, adaptate vremurilor de azi.

Pe langa acestea, copiii lucreaza si cu manuale straine, iar o mare parte din curricula este preluata din sistemul britanic. De asemenea, profesorii se ajuta si de surse audio-video, fara de care astazi practic nu mai ajungi la copii, si site-uri educationale.

Parintii au propriile afaceri sau detin functii de top in corporatii

Conform datelor Dianei Segarceanu, circa 50.000 de copii sunt inrolati in sistemul de invatamant privat in Romania, iar dintre acestia, peste 80% sunt in Bucuresti. Intrebata care este profilul parintilor care decid sa-si inscrie copilul la aceasta scoala, a precizat ca acestia sunt persoane ocupate, au propriile afaceri sau detin pozitii de top in marile companii si, in acelasi timp, sunt implicati activ in educatia copiilor.

Diana Segarceanu a mentionat ca unii parinti au fost si refuzati, pentru ca nu au rezonat cu politicile scolii, care pun accent pe implicarea parintilor in procesul de educatie.

Cei mai multi locuiesc in zona, dar sunt si din Bucuresti.

Avenor College este o intitutie de invatamant romano-britanic pentru elevi intre 2 si 14 ani, localizata in apropierea padurii Baneasa, Complexul Greenfield, Cartierul Quartz, iar gradinita Avenor se alfa in sectorul 1, in zona Arcul de Triumf, pe strada Alexandru Constantinescu.

Scoala plateste o chirie modica, de 7 euro pe metru patrat pe luna, firmei imobiliare prin care s-a dezvoltat campusul, A2Z Effective Management, detinuta de sotul Dianei Segarceanu, Florin Segarceanu. Toate proprietatile imobiliare ale familiei sunt gajate pentru aceasta scoala, pentru ca bancile nu dau credite institutiilor de invatamant. Scoala functioneaza sub patronatul Fundatiei Scoala Little London, care isi va schimba denumirea in curand in Avenor College.

Pe piata scolilor private din Bucuresti mai sunt prezente Scoala Internationala Americana, Scoala Internationala Mark Twain, Scoala Genesis, Scoala Cambridge, Liceul International de Informatica, Scoala Lauder-Reut, Grupul Educational Butterfly etc. Preturile pentru un an in asemenea scoli variaza de la 3.000 euro la 19.000 euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Tudor Dorina a spus:
25/04/2015 07:43
Buna ziua.Am urmarit situl d-vs.si doresc sa stiu daca fiul meu elev in clasa a 8a poate sa se inscribe in cadrul colegiului d-vs.Suntem din Constanta iar in vara aceasta sustinem examenul de admitere pentru clasa a ix a.Fiind un copil care stapaneste foarte bine limba engleza doreste sa sa dea examen de admitere in cadrul colegiului d-vs.Astept sa primesc informatiile referitoare la aceasta problema.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 27 Octombrie 2021, 00:03
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter