- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

PwC: Aproape 40% dintre directorii executivi vizeaza noi angajari in 2010

27 Jan, 12:15 • Redactia DailyBusiness
Aproape 40% dintre directorii executivi declara ca se asteapta la cresterea numarului de angajati in companiile lor in acest an, potrivit celei de a 13-a editii a raportului PricewaterhouseCoopers (PwC) Annual Global CEO Survey.
PwC: Aproape 40% dintre directorii executivi vizeaza noi angajari in 2010

Dupa ce au depasit teama de o recesiune prelungita, directorilor executivi le-a revenit increderea in relansarea economica viitoare, dovedind ca au lasat in urma asteptarile sumbre din urma cu un an.

Actuala editie a raportului PwC arata ca doar 25% dintre directorii executivi intentioneaza sa efectueze disponibilizari pe parcursul acestui an, cu aproape jumatate mai putin decat cei care au efectuat disponibilizari in ultimele 12 luni.

In regiunea Asia-Pacific si in Canada aproape jumatate dintre directorii executivi intentioneaza sa majoreze numarul de salariati in 2010, aceasta cifra depasind 60% in Brazilia. La polul opus, aproape o cincime dintre directorii executivi din Marea Britanie au declarat ca se asteapta sa majoreze numarul de angajati cu mai mult de 8% in 2010.

Per total, raportul PwC a aratat ca 81% dintre directorii executivi din intreaga lume sunt increzatori in perspectivele companiilor lor in urmatoarele 12 luni, numai 18% ramanand pesimisti. Spre comparatie, in urma cu un an, 64% dintre directorii executivi se declarau optimisti, iar 35% dintre acestia erau pesimisti. 31% dintre directorii executivi au declarat ca sunt ? foarte increzatori ? in privinta perspectivelor pe termen scurt, cu 10% mai mult decat anul trecut atunci cand s-a inregistrat cel mai scazut nivel al increderii de cand se realizeaza studiul PwC.

Pentru viitor, 60% dintre directorii executivi au declarat ce ca se asteapta la relansarea economiilor lor nationale numai din a doua jumatate a anului 2010 sau mai tarziu, in vreme 13% au declarat ca relansarea este deja in desfasurare, iar 21% au afirmat ca redresarea economiei se va produce in prima jumatate a acestui an. Cea mai rapida revenire la cresterea economica a fost cea din China, acolo unde 67% dintre directorii executivi au declarat ca relansarea a inceput in 2009. Cu toate acestea, aproape doua treimi dintre directorii executivi din Statele Unite si mai mult de 70% dintre cei din Europa Occidentala au declarat ca relansarea economica nu va incepe decat din a doua jumatate a anului 2010.

„Editia de anul acesta a raportului este prima la care au participat si directori executivi din Romania. Suntem increzatori ca la editia de anul viitor, prezenta romaneasca in acest raport global va deveni si mai numeroasa, iar rezultatele raportului vor reflecta si mai fidel ‘pulsul’ managerilor din Romania”, a declarat Vasile Iuga, country managing partner, PricewaterhouseCoopers Romania.

Pentru cea de a 13-a editie a Raportului Anual CEO Survey al PricewaterhouseCoopers, au fost derulate 1.198 de interviuri cu directori executivi din 52 de tari in ultimul trimestru din 2009.

PricewaterhouseCoopers ofera servicii de audit financiar, consultanta fiscala si consultanta pentru afaceri. Compania are peste 163.000 de angajati in 151 de tari.